Вітаємо наших студентів з Азії з Китайським Новим Роком!

5 лютого 2019 року

     Багатонаціональна сім’я студентів нашого університету, яка поєднує представників 31 країн світу розвивається за принципами толерантності та взаємної поваги до історії, мови та традицій кожного народу, серед яких – святкування Китайського Нового Року.

 


    У Китаї Чунь Цзе (Новий рік) вважається одним з найпопулярніших і найулюбленіших в народі свят, що має давню історію й бере початок в епоху Шан. Існує повір'я, що в переддень нового року в домівку до кожної родини приходила міфічна тварина Нянь, поїдала харчові запаси й мала намір збагатитися сімейними статками. Єдиним захистом проти неї була сита вечеря, яку китайці ставили при вході в будинок. Чим більше їжі – тим швидше Нянь насичувався і йшов. Але одного разу звір побачив дитину в червоному одязі й сильно злякався. З цього дня у Новий рік китайці почали оточувати себе речами червоного кольору – ліхтариками, сувоями, використовували феєрверки.Святкування китайського нового року триває 15 днів. Протягом Свята Весни по всій країні йдуть масові гуляння, танці драконів, левів, видовище на ходулях.

    Минулого тижня за ініціативи відділу освіти Китайської Народної Республіки в Україні та за сприяння асоціації китайських студентів у Києві пройшли урочисті заходи з нагоди Китайського Нового Року, або свята Весни – найдавнішого із обрядів народів Східної Азії, до якого долучились китайські та малайзійські студенти нашого університету.

    З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Посол Китаю в Україні Пан ДуВей, який побажав щасливого Нового Року, здоров’я та процвітання нашим країнам. Він відзначив, що співробітництво між Китаєм та Україною побудоване на принципах взаємної поваги, рівності та обопільної вигоди, не містить жодних геополітичних мотивів, не нав'язує жодних політичних умов. Аналізуючи збагачений подіями та позитивними результатами минулий рік, Пан ДуВей відмітив динаміку в відносинах країн, зокрема в сфері освіти.
 

 

   Концертна програма була наповнена яскравими виступами китайських та українських художніх колективів. Учасники та глядачі мали можливість зануритись в атмосферу народних традицій, обрядів, пісень, танців.
 

 

    Святкування Чунь Цзе – Свята Весни є унікальною можливістю познайомитися з культурними особливостями і традиціями Китаю, зануритись в його історичні таїнства та духовно збагатитися. Нехай же Рік Новийсповнить кожну родину вірою і надією, радістю і любов’ю, а нашим країнам дарує щасливе, мирне життя і впевнений поступ до процвітання!


Доцент кафедри психології Лариса Афанасенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook