Успішна акредитація трьох освітньо-професійних програм на агробіологічниму факультеті

19 грудня 2018 року

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 17-19 грудня на агробіологічному факультеті працювала експертна комісія з проведення акредитаційної експертизи трьох освітньо-професійних програм «Садівництво та виноградарство», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» та «Агрохімія і ґрунтознавство» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

Члени експертних комісій у складі завідувача кафедри генетики, селекції та насінництва Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, доктора сільськогосподарських наук, професора Тетяни Гопцій, декана факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва, доктора сільськогосподарських наук, професора Валентина Поліщука. професора кафедри агрохімії і ґрунтознавства Уманського національного університету садівництва, доктора сільськогосподарських наук, професора Григорія Господаренка, завідувача кафедри ґрунтознавства Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, доктора сільськогосподарських наук, професора Василя Дегтярьова, завідувача кафедри плодівництва і виноградарства Уманського національного університету садівництва, доктора сільськогосподарських наук професора Володимира Заморського та доцента кафедри садово-паркового господарства, садівництва та виноградарства Вінницького національного аграрного університету, доктора сільськогосподарських наук Сергія Вдовенка ознайомилися з матеріалами акредитаційної справи, перевірили достовірність інформації про фактичний стан кадрового, наукового, навчально-методичного, матеріально-технічного, інформаційного забезпечення, якісних характеристик підготовки фахівців за спеціальностями «Садівництво та виноградарство», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» та «Агрохімія і ґрунтознавство» у НУБіП України та його відповідність вимогам чинного законодавства.

Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха надала вичерпну інформацію про факультет, його досягнення та перспективи. Потому експертні комісії відповідно до напрямку роботи відвідали профільні кафедри та ознайомилися навчально-методичним забезпеченням, науково-дослідною діяльністю, з сучасними лабораторіями кафедр та електронними навчальними курсами з дисциплін.

Особливо приємне враження комісія отримала під час відвідування лабораторії «АgriLab» та «Агроскоп Інтернешнл» у яких магістри спеціальності «Агрохімія і ґрунтознавство» проводять дослідження за своїми магістерськими роботами.

Експерти поспілкувалися з викладачами кафедр та студентами агробіологічного факультету. Особливе схвалення було висловлене щодо тематики магістерських робіт, якості виконання магістерських досліджень, оформлення сторінки магістра на сайті університету.

На завершення експертна комісія Міністерства освіти і науки України склала експертні висновки і відзначила спроможність агробіологічного факультету НУБіП України здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Садівництво та виноградарство», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» та «Агрохімія і ґрунтознавство» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

 

Віра Кутовенко, доцент

 кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook