Міжнародна науково-практична конференція «Якість вищої освіти: українська національна та європейські практики».

6 грудня 2018 року

6 грудня 2018 року представники педагогічного колективу коледжу (заступник директора з виховної роботи Сиротенко А.О., завідувач відділу практичного навчання та працевлаштування Погоріла О.І., викладачі Кошик В.В. та Вінник І.В.) взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Якість вищої освіти: українська національна та європейські практики», під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка. Представники провідних вишів і науковці України розглянули злободенні проблеми вищої освіти.

 З вітальним словом до учасників звернувся голова наглядової ради НУБіП Микола Томенко. Учасників вітали також голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Сільвен Ріголлє, керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Фолькер Зассе, а піснею «Горнусь до тебе, Україно» – народна артистка України, професор кафедри культурології Наталія Шелепницька.

 Пленарне засідання розпочалося науковою доповіддю Станіслава Ніколаєнка «Тенденції розвитку університетів в умовах глобальних викликів та загроз ХХІ століття». Ми зібралися на конференцію не для того, щоб когось гудити чи хвалити, зазначив він. Представлений ним глибоко аналітичний матеріал, запропонований учасникам, просто не міг не наштовхувати на роздуми про сучасний стан і майбутнє вищої освіти України.

Ректор висловив переконання, що попри всі динамічні зміни, в центрі системи освіти все таки залишиться високопрофесійний викладач, здатний допомогти сформувати студенту його траєкторію розвитку.

На конференції також піднімались важливі питання про те, що турбує сьогодні коледжі.

 Учасники конференції підготували пропозиції (які і винесли як її рішення) органам державної влади.

 

Андрій Сиротенко,

заступник директора з виховної роботи


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook