Гуманітарії: профорієнтаційна робота – запорука успішнього майбутнього університету

4 грудня 2018, 14:03

Проблема вибору професії завжди була актуальною і, тим більше, є такою в сучасних умовах, і зокрема проблема набуття учнями адекватних знань про певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.

Профорієнтаційна робота пріоритетна в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а отже і на гуманітарно-педагогічному факультеті. Викладачі факультету намагаються врізноманітнити цю ланку роботи та підходити до неї творчо, залучаючи як вчителів, так і школярів різних навчальних закладів, студентів коледжів, а також студентів гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України. Адже від кого, як не від самого студента, майбутній абітурієнт дізнається про всі течії студентського життя.

Важлива роль в профорієнтаційній роботі належить позашкільним і позакласним заходам.

29‒30 листопада 2018 р. у стінах НУБІП України кафедра журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Соціокультурні та комунікативні аспекти функціонування мовних одиниць» з нагоди ювілею доктора філологічних наук, професора Катерини Григорівни Городенської та присвячену 100-річчю Національної академії наук України та 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

Користуючись цією нагодою, на конференцію були запрошені не лише вчителі української мови, а й учні середніх навчальних закладів, яких запросив голова оргкомітету конференції, декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Участь у конференції взяли вчителі та учні ЗОШ № 81, № 211, № 203, № 8, № 296, № 123 м. Києва, Тетіївської гімназії №1 Київської області, Макіївського та Путрівського НВК Київської області, Жукинської ЗОШ Вишгородського району Київської області. Вони із цікавістю слухали доповіді науковців про новий проект українського правопису, про те, як формують ставлення до мови, про лінгвофемінізми, про власні та запозичені слова в українській мові. Вони мали можливість поспілкуватися з професором Катериною Городенською ‒ автором багатьох підручників.

Після пленарного засідання учнів спілкувалися зі студентами і викладачами гуманітарно-педагогічного факультету, їм провели екскурсію, Учні дізналися про спеціальності факультету ‒ журналістика, психологія, соціальна робота, філологія (англійська, німецька), міжнародні відносини, професійна освіта, про пріоритетні напрями навчання, подвійне дипломування, умови вступу до нашого вишу, його розвинуту інфраструктуру, культурно-масові та спортивні заходи.

То ж чекаємо наших майбутніх абітурієнтів в стінах НУБІП України.

Оксана Пономаренко, доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook