Підвищення рівня практичної підготовки майбутніх менеджерів

26 листопада 2018 року

        23 листопада 2018 р. у навчальній лабораторії «Кабінет менеджменту» кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського відбулася лекція для студентів 3 курсу факультету аграрного менеджменту на тему: «Консультаційні послуги в Німеччині: досвід сільськогосподарських палат». Начальник відділу «Сільське господарство, виробництво та ринок» Сільськогосподарської палати Рейнланд-Пфальц (Німмечина) Вільгельм Ціммерлін представив доповідь у ході якої детально ознайомив присутніх із діяльністю, завданнями та структурою Сільськогосподарської палати Рейнланд-Пфальц, розкрив специфіку її фінансування. Зазначив, що сільськогосподарські палати в Німеччині створені на основі діючого законодавства федеральних земель, представляють собою самоуправні організації аграрних товаровиробників і є корпораціями публічного права. Сільськогосподарські палати допомагають фермерам, власникам лісу, садівникам, рибникам, виноробам та їх найманим працівникам відстоювати власні інтереси.

До основних завдань сільськогосподарських палат належать консультування у сфері набуття професії та навчання, ведення господарської діяльності, підтримка і дослідницька діяльність, здійснення експертизи та надання експертних висновків, інші. Вільгельм Ціммерлін також детально охарактеризував діяльність Союзу сільськогосподарських палат, який координує та модерує співробітництво аграрних міністерств федеральних земель, земельних відомств та сільськогосподарських палат, інших організацій з відповідними профілюючими завданнями, у фахових комітетах, робочих колах та проектних групах.

Окремо було розглянуто нові підходи до консультування в Сільськогосподарській палаті Райнланд-Пфальц. Доповідач звернув увагу на високу відповідальність команд консультантів.

Лекція закінчилася відкритим діалогом зі студентами щодо можливості навчання та працевлаштування, впровадження та адаптації практичного досвіду функціонування сільськогосподарських палат у Німеччині до реалій українського аграрного сектору. У цікавій та жвавій дискусії взяли участь студенти і викладачі кафедрименеджменту ім. проф. Й.С. Завадського.

Традиційно переклад лекції на високому професійному рівні забезпечила Марія Ярошко ‑ експерт з питань аграрної політики Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій, здобувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського.

Аліна Троян, доцент кафедри

менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook