Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж розроблено «Кишеньковий довідник лісового пожежного зони відчуження»

1 листопада 2018 року
м. Київ

Співробітниками Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж (REEFMC), науково-педагогічними працівниками кафедри лісівництва, Національного університету біоресурсів і природокористування України за підтримки Лісової Служби США опубліковано 1-ше видання польового, кишенькового довідника - «Кишеньковий довідник лісового пожежного зони відчуження».

Над розробкою довідника працювали: С. Зібцев, професор кафедри лісівництва, керівник REEFMC,  О. Сошенський і В. Гуменюк, старші викладачі кафедри лісівництва, співробітники REEFMC.

Розроблений довідник призначений для пожежників лісових пожежних станцій та лісництв ДСП «Північна Пуща», особового складу та керівників підрозділів ДСНС України, учасників штабу та керівників гасіння, які беруть участь у ліквідації лісових пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Також, може бути корисним для керівників гасіння лісових пожеж, керівників пожежних дільниць, працівників ДСНС України, працівників лісового господарства, волонтерів та інших працівників і керівників, які залучаються до ліквідації лісових пожеж.

Довідник розроблений у межах двосторонньої угоди між Лісовою службою США та Національним університетом біоресурсів і природокористування України щодо реалізації Програми реагування на лісові пожежі та надзвичайні ситуації у зоні відчуження. Під час розробки довідника було використано американський аналог – Incident Respond Pocket Guideline, який використовують лісові пожежники у США. Також до розробки кишенькового довідника було залучено фахівців із Лісової Служби США: Joe Reinarz, Bill Miller, Nikia Hernandez та Benji Hegg, які здійснювали консультативну підтримку під час розробки довідника.

Посилання на "Кишеньковий довідник лісового пожежного зони відчуження" - sites/default/files/u184/irpg_ukr.pdf 

Опубліковане видання є некомерційним і розповсюджується безкоштовно.

 

Розробники кишенькового довідника висловлюють щиру подяку Лісовій Службі США, її представникам та координаторам проекту - Shelia Slemp і Petro Pavlychenko за підтримку та матеріальну допомогу.

 

Співробітник Регіонального Східноєвропейсько центру
моніторингу пожеж, старший викладач кафедли лісівництва, О. Сошенський

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook