СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В ВАРШАВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ПРО ЖИТТЯ (SGGW)

9 листопада 2018 року

 У вересні-жовтні 2018 року викладачі економічного факультету доцент кафедри фінансів Долженко І.І. та доцент кафедри статистики та економічного аналізу Богданюк О.В. проходили наукове стажування у Варшавському університеті наук про життя (Warsaw University of Life Sciences – SGGW) в рамках участі у проекті Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО.

Під час стажування викладачі взяли участь у науково-практичних конференціях і семінарах, зокрема, в 4-тій Міжнародній науковій конференції «Тенденції регіонального розвитку ЄС», науковому семінарі Інституту аграрної економіки та економіки харчових продуктів «Вибрані теоретичні та емпіричні проблеми сільськогосподарського фінансування в Польщі» під керівництвом доктора Міхаіла Соліводи. Замітка про семінар розміщена на сайті інституту ierigz.waw.pl.

Викладачі представили результати досліджень на науковому семінарі «Сучасні виклики в галузі аграрної економіки та фінансів – справа України» на факультеті економічних наук WULS-SGGW, де обговорювались питання розвитку аграрної економіки та демографічні проблеми в Україні та Польщі, що дозволило здійснити порівняльний аналіз тенденцій розвитку сільського господарства, його фінансування, особливостей оподаткування, демографічну ситуацію, соціально-економічний стан як в Україні, так і в Польщі.

 

У результаті стажування було досягнуто домовленості з викладачами Варшавського університету наук про життя про наукову співпрацю, зокрема: написання спільних монографій, наукових статей, спільних українсько-польських досліджень.

Доценти Богданюк О.В. і Долженко І.І. брали участь у засіданнях (семінарах) кафедри економіки сільського господарства та міжнародних економічних відносин і кафедри фінансів, де мали можливість ознайомитись із процедурою проміжної атестації за результатами наукових досліджень під час представлення концепцій докторських дисертацій.
    Під час стажування відвідували лекції консультантів: доктора Агнешки Парлінської та доктора Дороти Козьол-Качорек, доктора Сергія Заболотного, що дозволило безпосередньо побачити організацію навчального процесу в університеті.
Протягом проходження стажування доктор Агата Малак-Равліковська, координатор ЮНЕСКО, та доктор Сергій Заболотний ознайомили з структурою та діяльністю Варшавського університету наук про життя, особливістю проведення наукових досліджень, участю в грантових програмах.
За результатами стажування викладачі отримали сертифікати учасників семінарів, конференції, стажування й позитивну оцінку зі сторони координатора програми UNESCO Агати Малак-Равліковської.

Олександр Лабенко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook