На факультет ветеринарної медицини завітали випускники шкіл та гімназій

4 листопада 2018, 10:00

1 листопада 2018 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України відбувся День відкритих дверей. Захід був організований для майбутніх абітурієнтів – випускників шкіл та гімназій, а також їх батьків.

У цей день на факультет завітало більше 55 абітурієнтів з Сумської, Хмельницької, Черкаської, Київської областей та м. Києва. Були також представники Золотоніського технікуму ветеринарної медицини. Майбутнім абітурієнтам були роздані буклети факультету та університету, студентська газета «Punctum Optimum», газета «Університетський кур’єр» тощо. На зустрічі були завідувачі кафедр: професор Віктор Томчук, професор Володимир Духницький, доцент Олександр Вальчук, доцент Віталій Костенко, директор НДІ «Здоров’я тварин», професор Дмитро Засєкін, заступники декана, доценти Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук.


Декан факультету Микола Цвіліховський презентував історію та сьогодення факультету, представив науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою. Акцент був зроблений на те, що через два роки факультет буде відзначати 100-річну історію. Микола Цвіліховський також наголосив на тому, що у галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності: 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Навчальний план підготовки фахівців ветеринарної медицини адаптований до вимог Міжнародного європейського бюро. Декан наголосив, що місць для навчання буде достатньо, оскільки на освітній ступінь «Магістр» збільшений ліцензійний обсяг з 250 до 350 осіб, а на освітній ступінь «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» – відповідно з 25 до 75 осіб.


Заступник декана Василь Данілов детально зупинився на порядку подачі документів від абітурієнтів, правилах прийому на спеціальності 211 та 212, а також наголосив на можливості проходження підготовчих курсів при НУБіП України, які зарекомендували себе з найкращої сторони серед слухачів.
Декан факультету та його заступники відповіли на ряд запитань абітурієнтів та їх батьків, яких цікавили питання вартості навчання за умов договору, умови проживання в гуртожитку, кількість місць державного замовлення, можливість стажування за кордоном, на що отримали вичерпні відповіді.
Заступник завідувача кафедри військової підготовки, полковник Анатолій Радченко (випускник цього ж факультету) ознайомив присутніх з можливістю вступу за спеціалізацією «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України» і отримання військового звання лейтенант, оскільки за даною спеціалізацією є окреме державне замовлення і, до речі, у 2018 році воно складало 32 особи.


Заступники декана Василь Данілов, Сергій Деркач та Юрій Жук провели екскурсію факультетом і ознайомили абітурієнтів з фундаментальними та клінічними кафедрами. Особливий інтерес викликав у абітурієнтів відвідування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де були продемонстровані пластиновані препарати та музей анатомії.


Доцент В’ячеслав Соломон ознайомив абітурієнтів із роботою Клінічного центру «Ветмедсервіс», сучасним обладнанням для діагностики та лікування дрібних домашніх та продуктивних тварин.
Захід виявився дієвим, тому чекаємо майбутніх абітурієнтів у стінах нашого славетного університету і факультету ветеринарної медицини!

Заступники декана Василь Данілов,
Юрій Жук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook