Експерт із Німеччини Роланд Лабом на відкритій лекції презентував досвід роботи протиепізоотичної каси Німеччини та опції для України

1 листопада 2018 року

     На запрошення кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи, за підтримки деканату факультету ветеринарної медицини і Німецько-українського агрополітичного діалогу APD відбулась відкрита лекція керівника протиепізоотичної каси федеральної землі Райланд-Пфальц, відповідального за захист тварин в комісії федеральної землі Райланд-Пфальц та голови союзу селекціонерів в конярстві Райланд-Нассау др. Роланда Лабом на тему: «Досвід роботи протиепізоотичної каси Німеччини – опції для України».

     На лекції були присутні науково-педагогічні працівники, аспіранти, магістри та студенти факультету ветеринарної медицини.
     Доктор Роланд Лабом розказав про структуру та завдання своєї служби; про профілактичні заходи, які проводить Німеччина для того, щоб не допустити занесення інфекційних хвороб на територію країни; про заходи біобезпеки на підприємствах; про програму раннього розпізнавання та моніторингу інфекційних хвороб; про план заходів та тренування, які проводить його служба на випадок занесення АЧС та інше.

     Дана тема виявилась досить цікавою як для викладачів, так і для студентів. Доктору Лабому було задано багато запитань, скільки наразі в Україні напружена епізоотична ситуація щодо АЧС і сказу, а системи подібні до німецької, також ефективно працюють і в інших країнах (Нідерланди, Бельгія). Для України можливо адаптувати таку систему для забезпечення відшкодування, щоб, зокрема, в існуючій ситуації щодо поширення АЧС надати власникам тварин більше гарантій при відшкодуванні і, таким чином, гарантувати їхню економічну безпеку.

Максим Жуковський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook