Знайомимось, плануємо, відпочиваємо…

3 вересня 2018, 13:39

 Будьте допитливі: ті, які ставлять багато питань, як правило, найуспішніші

Лаура Едер, бухгалтер, Linkedln
Навчальний 2018/2019 рік для наставників академічних груп перших курсів гуманітарно-педагогічного факультету розпочався із впровадження нових елементів організаційно-виховної роботи. Так, деканатом факультету підготовлено для наставників вихідні матеріали для початку роботи зі студентською групою, зокрема кожному НПП, який опікується новонабраною групою було роздано папку, яка містила: 1) список студентів групи із зазначенням номерів телефонів (дало можливість швидко зв’язатися із усіма студентами та створити вайбер-групу для оперативних повідомлень), інтересів студентства (вид спорту, мистецькі вподобання) та місця їх проживання (номер гуртожитку та кімната); 2) бланк урочистої присяги студента НУБіП України; 3) студентські квитки із відомостями про їх отримання; 4) інформацію для першокурсника (план заходів із зазначенням часу та місця на 31.08.2018 та 01.09.2018; тривалість навчального року, час екзаменаційної сесії та канікул; роз’яснення до розкладу занять; вимоги до зовнішнього вигляду студента; розклад дзвінків); 5) пам’ятку для наставників першого курсу (інформація про підготовку до свята першокурсників, план заходів щодо урочистостей посвяти в першокурсники на факультеті (31.08.2018) та святкування Дня знань – 1 вересня, перелік пропонованих для вибору екскурсій містом Києвом на 02.09.2018 та інформацію про особливості роботи зі студентами в гуртожитку). 
Для науково-педагогічних працівників кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті особливо пам’ятними виявилися екскурсії зі студентам першого курсу спеціальності «Соціальна робота» містом Києвом. 
Студенти першого курсу скороченого терміну СР-18003бск разом із наставником – професором кафедри Сопівник Іриною Віталіївною розпочали знайомство із містом з печерських пагорбів від пам’ятника Андрію Первозванному. Саме цей апостол вважається покровителем України та за літописом «дійшовши до Києва, поставив хрест на горах та провістив славу місту, яке має на них виникнути». Напроти пам’ятника розміщені дві духовні святині – каплиця Святого Андрія Первозванного та Аскольдова могила, а також меморіал пам'яті Героїв Крут. Саме у храмі новонабрані студенти мали змогу отримати благословення на початок навчального року. Тому початок навчання в новому університеті та столиці України саме з місця заснування Києва, біля духовних святинь є символічним. 
 
У той же час студенти першого курсу спеціальності «Соціальна робота» (куратор доцент Витриховська О.П.) відвідали мальовничі куточки Голосієва. Розпочавшись біля пам’ятника Максиму Рильському, екскурсія продовжилась біля Оріхуватських озер, де чудова природа поєднується з можливістю активного відпочинку. Лісовою стежкою студенти пройшли до першого навчального корпусу, а потім до Голосіївської Пустині, де були вражені архітектурою відбудованого монастиря. Завершилась екскурсія спілкуванням з поні та кіньми кафедри конярства, оглядом зони відпочинку на озері Дідорівка. Студенти були вражені красою Голосієва, можливостями для навчання, відпочинку і саморозвитку, які надає їм навчання у НУБіП України.
Навчальний рік для магістрів першого року навчання (СР-18001м), спеціальності «Соціальна робота» розпочався приємною несподіванкою. Їм випала чудова можливість на чолі з куратором групи (доктор педагогічних наук, професор Тверезовська Ніна Трохимівна) прогулятись по території мальовничої столиці та відвідати виставку квітів, яка проходила на Співочому полі.
 
Цьогорічна тема виставки – незвичайна, адже вона присвячена «Чарівному українському міфу». Основою для квіткових композицій стали герої давніх українських міфів і легенд. Подорожуючи квітковими алеями, можна було зустріти старого Водяника, бешкетливих русалок, небезпечно-красиву сирену ночі, яскраву жар-птицю, дракона, Матір-Землю…
Привернув увагу студентів і ляльковий театр. Отже, він зміг зачарувати не тільки маленьких глядачів, а й дорослих. Також це місце виявилось й чудовою фотозоною, чим група і скористалась. Втомлені й щасливі, студенти завітали до кафе «Mister cat», де за столом, в теплій творчій атмосфері була нагода розповісти про себе, розкривши власні таланти, висловити побажання з навчання й виховання. Додому поверталися всі ситі та задоволені.
 
 
Як студентам, так і викладачам хочеться нагадати крилату фразу Білла Гейтса: «Насолоджуйтеся тим, що ви робите, і ви ніколи в своєму житті не будете працювати».
Ірина Сопівник, куратор групи СР-18003бск
Оксана Витриховська, куратор групи СР-18001б

Ніна Тверезовська, куратор групи СР-18001м 

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook