День відкритих дверей: факультет ветеринарної медицини зустрів майбутніх абітурієнтів

30 жовтня 2018 року

25 жовтня 2018 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України відбувся День відкритих дверей. Захід був організований для випускників технікумів та коледжів – майбутніх абітурієнтів та їх батьків.
У цей день на факультет завітало більше 60 абітурієнтів з Київської, Закарпатської та Черкаської областей, зоерема, студенти 4 курсу Мукачівського аграрного коледжу, Золотоніського технікуму ветеринарної медицини та Немішаєвського агротехнічного коледжу. Майбутнім абітурієнтам були роздані буклети факультету та університету, студентська газета «Punctum Optimum», газета «Університетський кур’єр» тощо.


Декан факультету Микола Цвіліховський презентував історію та сьогодення факультету, представив науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою. Акцент був зроблений на те, що через два роки факультет буде відзначати 100-річну історію. Микола Цвіліховський також наголошував на тому, що у галузі знань 21 – «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності: 211 – «Ветеринарна медицина» та 212 – «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Навчальний план підготовки фахівців ветеринарної медицини адаптований до вимог Міжнародного європейського бюро. Декан наголосив, що місць для навчання усіх буде достатньо, оскільки на освітній ступінь «Магістр» збільшений ліцензійний обсяг до 350 осіб, а на освітній ступінь «Бакалавр» ліцензійний обсяг складає 250 осіб. Також декан факультету наголосив, що абітурієнти, які закінчують технікуми та коледжі, будуть при вступі до ЗВО здавати один фаховий екзамен у вигляді тестів.
Абітурієнти задали ряд запитань, на що отримали вичерпні відповіді.


Заступники декана Василь Данілов, Сергій Деркач та Юрій Жук провели екскурсію факультетом і ознайомили абітурієнтів з фундаментальними та клінічними кафедрами. Особливий інтерес викликав у абітурієнтів відвідування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де були продемонстровані пластиновані препарати та музей анатомії.


В’ячеслав Соломон ознайомив абітурієнтів із роботою Клінічного центру «Ветмедсервіс», сучасним обладнанням для діагностики та лікування дрібних домашніх та продуктивних тварин.


Отож! Чекаємо випускників коледжів та технікумів у Приймальній комісії НУБіП України та на факультеті ветеринарної медицини.

Заступники декана Василь Данілов,
Юрій Жук

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook