Бойко Галина: від участі у науковому гуртку «Mes Decouvertes» до навчання в магістратурі Вищої аграрної школи м. Ліль

23 жовтня 2018, 13:01

    Bonjour! Мене звати Бойко Галина. Я студентка факультету харчових технологій НУБіП України. Зараз навчаюся за обміном у Вищій аграрній школі м. Ліль (ISA Lille), Франція.
    Дуже символічно, що саме моя історія розпочинає низку репортажів, присвячених вивченню французької мови в НУБіП. Адже починається вона з мрії мого дитинства. Вивчаючи у маленькій сільській школі французьку мову, я уявляла свою прогулянку біля Ейфелевої вежі, каву з круасанами у затишних кафе Парижу і вечірні прогулянки старовинними містами Франції… 

     Чотири роки тому я вирішила розпочати навчання в НУБіП України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, адже бачила майбутнє України саме у розвитку аграрного сектору. Сьогодні я можу з упевненістю сказати, що це було найкраще рішення у моєму житті. Саме наш університет подарував мені реальні перспективи, які навіть тоді ще здавалися мені казкою. Опанування французькою мовою й існуючі в університеті програми обміну з федерацією «Обміни Україна-Франція» і «Дружба без кордонів» дали можливість двічі пройти практичне стажування у Франції саме за спеціальністю «Харчові технології». Окрім того, ще дві щорічні практики я пройшла у Німеччині.

   Сьогодні минув місяць мого перебування у Франції. Навчальні програми обох університетів дуже подібні. Ті знання, які ми отримали в Україні, є для мене гарною базою для навчання у французькій вищий школі. Звичайно, не так легко одразу адаптуватися до іноземної мови викладання, але викладачі і одногрупники не залишають без допомоги і підтримки.

    Коли під час занять ми розглядаємо стан світової промисловості, то часто згадуємо про Україну. Наша країна, її промисловість, має багато перспективних галузей, ми здатні стати конкурентами світовим лідерам. Тому завдання молоді, наше завдання, зробити для цього все. Адже наша країна – це ми, кожен із нас. Головне – не втрачати віри, опановувати сучасні технології, постійно розвиватися і ніколи не опускати рук!
    Чесно кажучи, вже це було для мене межею мрій. Але, як виявилося, НУБІП відкриває для студентів ще кращі перспективи. Очолюючи студентський науковий гурток з французької мови, ми з викладачем французької мови Наталією Анатоліївною Рудницькою намагалися постійно моніторити цікаву інформацію щодо мобільності з вишами Франції. Саме таким чином, дізнавшись про відбір студентів для навчання за програмою Erasmus в ISA Lille, вирішила спробувати свої сили. Адже необхідно завжди використовувати усі можливості. Та чи була я упевнена, що пройду? Ні. Але ніколи не втрачала віри.

Бойко Галина,
магістр факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Наталія Рудницька,
старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook