ІСТОРИЧНИМИ МІСЦЯМИ УНІВЕРСИТЕТУ

6 вересня 2018 року
 
Сьогодні для студентів-психологів першої групи організували екскурсію історичними місцями університету. Під керівництвом кандидата історичних наук, доцента Кравченко Наталії Борисівни першокурсники почали вивчати історію НУБіП України вже з перших днів навчання.
 
 
Ми оглянули корпуси, які становлять особливу цінність і збудовані в стилі українського бароко за розробками архітектора Д. Дяченка. Дізнались, що особливо багато пам’яток на території університету пов’язано з Другою світовою війною. У першому корпусі містився медичний штаб для поранених, в третьому – штаб винищувального батальйону. Відвідали місце, де проходила лінія оборони Голосієво, нині відзначене пам’ятним знаком про ті трагічні дні, а неподалік – окоп часів війни. Вшанували пам’ять загиблих викладачів і студентів біля меморіалу, де прообразом центрального пам‘ятника є герой і студент нашого університету – Микола Скиба, який загинув у перші дні війни. 
 
 
Наталія Борисівна розповіла студентам про тісні міжнародні зв‘язки університету, про що свідчить і пам’ятний камінь, що знаходиться між другим та третім корпусом. А під кінець майбутні психологи пройшлись Алеєю Слави, закладеною з ініціативи та за сприяння ректора університету Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, ознайомившись з фундаторами університету та поспілкувалися із викладачем.
 
 
 
Від іменні усіх одногрупників хочу подякувати Наталії Борисівні за її гарну та пізнавальну екскурсію. Ми робитимемо все, щоб історія нашої Alma Mater тільки збагачувалась.
 
Дарія Шершньова, СП-18001б
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook