Осінь-чарівниця

19 жовтня 2018, 21:53
НУБіП України
  Шепіт, шелест, шерех листя...
Ходить осінь золотиста.
Жовтокоса, багряниста
З тихим шумом падолисту.
 
Шелест, шурхіт по діброві.
Стиха осінь колискові
Шепче нам про неба просинь.
Шепче осінь. Шепче осінь.

  Т. Корольов

 

Осінь! Що за дивна пора? Вона кожного разу приносить щось новеньке. Ніколи не вгадаєш якою вона буде цього разу.

 

  

Можливо, прийде і принесе на своїх крилах яскраве сонечко, тепло та тихий, ледве чутний, шурхіт листя на деревах. Буде лагідною і доброю. Затяжною та теплою. Щодня заграватиме з тобою промінчиками сонця й легкими павутинками, якими наповнена вулиця під час «бабиного літа». Вона буде ніби посміхатися і казати: «Насолоджуйтесь! Я, ваш останній шанс порадіти теплу».

 

  

Або ж налетить холодними зливами, закриє важкими темно-сірими хмарами сонце, і буде зривати місцями золоте чи багряне, а місцями ще й досі зелене листя з дерев. Налітатиме холодними нещадними поривами вітру, котрий намагатиметься зірвати з тебе капелюха. Бережись такої осені. В такий час вона ніби розгнівана. Тоді вона є передвісником скорої та морозної зими. Осінь просто засмучена, що має покидати нас так скоро і не побачиться ще цілий рік.

 

Та, незважаючи ні на що, осінь прекрасна в будь-якому випадку: чи грайлива вона, чи розгнівана, чи засмучена – осінь любить нас. Тож давайте відповідати їй взаємністю, давайте любити її різноманітну. Особливо таку, як цьогоріч: веселу, яскраву, сонячну, різноколірну – чарівницю-осінь, яка золотою палітрою навіює надію, бо потім знову настане весна.

 

Студентки 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Михайлюк Катерина та Постанюк Марина

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook