Викладачі кафедри аквакультури долучаються до наукових заходів різного напрямку

19 жовтня 2018, 9:31
     Важливою складовою комплексного підходу до наукової та винахідницької діяльності є проведення наукових заходів різного напрямку. Викладачі кафедри аквакультури з великим задоволенням долучаються до конференцій, семінарів, круглих столів тощо, та беруть активну участь в обговоренні тих чи інших питань.
    Так, з 18 по 20 вересня доцент кафедри аквакультури Національного університету біоресурсів і природокористування України Алевтина Базаєва, стала учасником ХI Міжнародної іхтіологічної науково-практичної конференції «Cучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології», що проходила на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького (м. Львів).

Фото 1. Учасники конференції «Cучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології».
   
    У конференції взяли участь провідні науковці та практики у сфері водних біоресурсів та аквакультури, біології і рибного господарства із України, Білорусії, Молдови, Словаччини, Польщі та інших країн. Протягом двох днів учасники конференції мали можливість попрацювати у секціях, де ділилися результатами дослідженнями, проведеними у водосховищах України щодо оцінки стану популяцій риб, а також діагностики вірусних та бактеріальних захворювань риб, аналізували поширення деяких видів, розглядали вміст важких металів у організмі риб тощо.

Фото 2. Сертифікат учасника конференції
    Окрім того, 22 вересня 2018 року, по-літньому теплого суботнього дня, у столичному парку Шевченка відбулися чергові Наукові пікніки. Уже п’ятий рік поспіль організовуються цікаві інтерактивні науково-популярні заходи для широкої аудиторії, які традиційно проходять на відкритому повітрі. Науковці влаштували незабутнє інтерактивне дійство, наочно показуючи та розповідаючи всім охочим про те, чим вони займаються. До участі у цьогорічних наукових пікніках долучилися співробітники Національної академії наук України, а також викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     На святі науки побували першокурсники напряму підготовки “Водні біоресурси та аквакультура” разом з наставником академічної групи, старшим викладачем кафедри аквакультури Олександром Ковальчуком. Студенти взяли активну участь в експериментах, мали змогу поспілкуватися з науковцями, грали з ними в шахи, побачили багато нового. Наукове дійство нікого не залишило байдужим, а чудова атмосфера свята стала запорукою гарного настрою.


Фото 3. Студенти 1 курсу (2 група) розглядають живих експонатів виставки
 
    У наступному році нинішні першокурсники планують взяти участь у Наукових пікніках уже не як глядачі, а як безпосередні учасники-волонтери та презентувати досягнення факультету тваринництва та водних біоресурсів.
 
Старший викладач кафедри аквакультури
Ірина Кононенко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook