І навчаємося, і святкуємо

19 жовтня 2018, 7:20

      Вже стало доброю традицією у світі у другу п’ятницю жовтня відмічати Всесвітній день яйцяWorld Egg Day. Все почалося з 1996 року, коли у Відні на конференції Міжнародною яєчною комісією (International Egg Commission) було прийнято рішення про заснування цього свята. Більшість країн, особливо виробників яєчної продукції, з готовністю відгукнулися на ідею його святкування. Слід зауважити, що для багатьох народів яйце є не просто продуктом, а й взагалі символом життя. Використання яєць є дуже різноманітним – без них не можна обійтися не тільки у харчуванні, але й у багатьох галузях промисловості. Цей день став святом і для всіх любителів страв з яєць. 

      Святкування відбулося і на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. 12 жовтня – саме в цей день у цьому році у всьому світі відмічають World Egg Day – студенти мали можливість і пізнати багато нового про цей продукт, і весело відсвяткувати. Всі присутні ознайомились зі станом виробництва харчових яєць в Україні і світі, національними особливостями споживання яєць та приготування різноманітних страв, застосуванням яєць у харчовій, фармацевтичній промисловості, медицині, косметології тощо, а також використанням символу яйця у мистецтві, архітектурі і народній творчості, а також відвідати (віртуально) сучасне підприємство з виробництва харчових яєць.

    Надалі всі присутні, і студенти, і викладачі кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, отримали завдання перетворити просте яйце у веселий смайлик (звичайно, на папері). Суддівська комісія, відібрана з майбутніх керівників птахівничих господарств, оцінювала результати. Найбільш креативні творці прекрасного, під загальні оплески і веселощі, отримали смаколики; як не дивно, але це були шоколадні яйця.

 

      Під час проведення вікторини студенти проявили свої знання, кмітливість і почуття гумору, відповідаючи на питання про яйця – їх виробництво, харчові і смакові якості, національні особливості вживання цього продукту, використання символів яйця у архітектурі і мистецтві.

    Ось так ми і відзначили День яйця, отримавши нові знання і позитивні емоції; впевнені, що цей день для учасників дійства продовжиться приготуванням нових цікавих страв.

Наталія Прокопенко,

Світлана Базиволяк,

кафедра технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook