Кафедра аграрного консалтингу і туризму провела Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток зеленого туризму в Україні»

28 вересня 2018 року

 

     Кафедра аграрного консалтингу і туризму ННІ післядипломної освіти організувала і провела  Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток зеленого туризму в Україні».

   Почесними  гостями семінару були: Голова Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Володимир Васильєв, представники туристичної компанії  «Travel Professinal Group» Ольга Просвірнова, «Музанідіс Тревел» Віктор Марченко та  «OLDI-travel» Олеся Бровкіна, директор Travel Hub Ірина Дворська, Президент Товариства дружби Україна – КНДР Микола Поліщук, Консул посольства Болівії в Україні Хосе Тордойя Рохаса, Посол Куби в Україні Оскар Сантана Леон, Посол Ісламської  Республіки Пакістан в Україні  Вакар Ахмад.

Про участь у Міжнародному науково-практичному семінарі заявили 52 науковці (учені економісти-аграрії, освітяни, власники агросадиб та туроператори об’єднані загальною метою – розвитку зеленого туризму в Україні для успішного забезпечення її соціальних, культурних, політичних та економічних напрямків).

Розвиток економік світу, пов'язаний із посиленням процесів глобалізації, інтеграції і різних форм міжгосподарської взаємодії та лібералізацією світових господарських зв’язків, породжує необхідність розвитку зеленого туризму з  різними його видами для  відпочинку, що поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями.

Враховуючи викладене, учасники семінару пропонують:

Об’єднати зусилля вітчизняної аграрної науки та практики, і туристичної спільноти, а також передовий зарубіжний досвід для посилення навчання з зеленого туризму та введення спеціальної дисципліни Сільський зелений туризм у навчальні програми вузівської підготовки студентів за спеціальністю 242 «Туризм».

Активізувати пошук та впровадження інновацій в сільському туризмі, а також знаходження ресурсів для їх реалізації.

Продовжити поширення інформації та нових знань в зеленому туризмі шляхом ведення  спільноти практиків   «сільський зелений туризм» в електронній системі дорадництва е-Дорада.

Рекомендувати органам державного управління, зокрема Мінагрополітики, департаментам, управлінням, відділам АПР:

·        розповсюджувати найкращій досвід роботи в зеленому туризмі на власних Інтернет-ресурсах та у пресі;

·        стимулювати діяльність успішних власників агросадиб державними відзнаками та нагородами;

·        підтримувати діяльність Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

 
Ірина Кудінова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook