Майбутні ветеринарні-фармацевти ознайомилися із перспективами застосування нанопрепаратів у ветеринарії і медицині

9 жовтня 2018 року

3 жовтня 2018 р. відбулося виїзне заняття для студентів ІІ курсу магістратури магістерської програми «Ветеринарна фармація» на базі Інституту ветеринарної медицини НААН (м. Київ, вул. Донецька, 30), у ході якого вони взяли участь у роботі семінару «Зв’язок нанотехнологій з ветеринарною та гуманною медициною».


Організаторами семінару були Інститут ветеринарної медицини НААН та Інститут біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка.
Основні теми виступів на семінарі були присвячені перспективам використання наночастинок металів у ветеринарії, оцінці безпеки ветеринарних нанопрепаратів та актуальності такої оцінки на етапі розробки ветеринарних нанопрепаратів, наночастинки феритів металів в лікарських формах для ветеринарної медицини, що відповідає змісту дисциплін магістерської програми «Ветеринарна фармація».


Від Інституту біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка виступили:
1.    Резніченко Л.С., к.б.н.: «Перспективи використання наночастинок металів у ветеринарії та сільськогосподарському виробництві».
2.    Дибкова С.М., к.б.н.: «Наночастинки металів – ефективні агенти подолання антибіотикорезистентності»; «Оцінка безпеки ветеринарних нанопрепаратів. Актуальність такої оцінки на етапі розробки ветеринарних нанопрепаратів».
3.    Грузіна Т.Г., к.б.н.: «Механізми взаємодії та впливу наночастинок золота на поркаріотичні клітини».
4.    Самченко Ю.М., д.х.н.: «Гідрогелеві матеріали медичного та ветеринарного призначення».
5.    Циганович О.А., д.х.н. Прокопенко В.А., к.х.н.: «Наночастинки феритів металів в лікарських формах для ветеринарної медицини».
6.    Естрела-Льопіс В.Р., к.х.н.: «Модифицированные полисахаридами микроводорослей Chlorella наночастицы и нанопризмы золота для детекции и терапии рака».
Супровід студентів під час заняття проводив доцент Іщенко В.Д., який виступив на семінарі із доповіддю на тему: «Деякі аспекти нанотоксикології», яка стосувалася питань особливостей проведення доклінічних токсикологічних випробувань нанопрепаратів.

Вадим Іщенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook