Майбутні соціальні педагоги взяли участь у фестивалі «Юнь Києва»

9 жовтня 2018, 17:59

 Посмішка – найкоротший шлях від людини до людини
Дейл Карнегі

     Двадцять п’ять років поспіль з ініціативи Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться свято «Юнь Києва» для родин, школярів і молоді.

     Cвято почалось із урочистого шикування на честь скаутських об’єднань Київського міського осередку. Участь у дійстві взяли студенти четвертого курсу гуманітарно-педагогічного факультетуНаціонального університету біоресурсів і природокористування України спеціальності «Соціальна педагогіка» Магей Ірина та Братчиков Вадим, які є членами скаутського об’єднання «Відрада». Не залишилися осторонь й інші студенти спеціальності «Соціальна робота», які були волонтерами на цьому дивовижному святі, що проходило під гаслом: «Дружня родина – кожній дитині!».

     Зазвичай, у третю суботу вересня Маріїнський парк перетворюється на яскраве місто, де кожна «вулиця» послуг – особлива. Так, «Квартал соціальних послуг» надає інформацію про послуги мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; фахівці консультують з питань соціальної допомоги, нарко- та алкозалежності. Одночасно можна безкоштовно зробити тест на небезпечні хвороби. На «Вулиці добродіїв» учасники свята ознайомилися з волонтерським та Скаутським рухом, діяльністю громадських організацій та фондів. Наймолодших чекав «Квартал дитячої гри», а найсміливіших – «Мотузковий парк», де дітлахи могли набути навичок поводження в екстремальних ситуаціях.

  

  

     Майстер-класи у «Кварталі творчості» допомагали всім бажаючим створити власноруч корисні поробки. Цікавою була локація «Добрі речі для добрих людей» – «Кошик добра», де кожен міг віддати або отримати речі. Приємно здивував присутніх «Квартал призів та подарунків». Кожен відвідувач, будучи активним, міг отримати чарівну фішку – «Юнік», обмінюючи її потім на приємну та бажану для себе річ з крамнички. «Вулиця змістовного дозвілля» презентувала послуги позашкільної освіти; культурні, освітні заклади, дитячі та молодіжні громадські організації, благодійні фонди, гуртки, секції для дітей тощо.
     Цікавою і зворушливою була і мета свята. Зазвичай, це презентація безкоштовних як соціальних, так і послуг неформальної освіти державних та громадських закладів міста Києва для дітей соціально незахищених категорій. Цьогоріч багато уваги було приділеноформуванню здорового способу життя та безпечної поведінки. Зросла і популяризація волонтерського та Скаутського руху.

     Організатори акції залучали дітей і молодь до соціально-корисної діяльності. Вперше до Дня усиновлення в рамках заходу відбувся сімейний бранч для прийомних сімей і вихованців дитячих будинків сімейного типу. Батьки отримали можливість поспілкуватися з фахівцями Служби у справах дітей та Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

    Головне територіальне управління юстиції м. Києва презентувало проект «Весілля за 24 години», що став родзинкою заходу. На розі центральних вулиць свята як силами волонтерів, так і всіх бажаючих із 45 000 частин конструктора «Lego» було зібрано інсталяцію «Я люблю Київ», розміром 2 на 3 метри. 
     Різноманіття практичних корисних навичок надав «Квартал Корисних знань», де учасники відвідали майстер-класи з надання першої домедичної допомоги, масажно-лікувальної практики, діагностики стану фізичного здоров’я.
     Станційна гра «7Я» стала захоплюючою в отриманні нових знань та вражень, випробувань у командних пригодах, розвитку креативності дітей.

     У святі взяли участь представники влади, зокрема, Уповноважений Президента України з прав дитини Адміністрації Президента України Кулеба М.М., начальник Служби у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації Танцюра В.А., начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Куценко С.І.
     Завершив фестиваль святковий концерт кращих дитячих і молодіжних колективів столиці на «Майдані свята».

     Дружня атмосфера, нові знання та радісне спілкування, яскраві щасливі посмішки на обличчях створили сімейну атмосферу заходу. «Свято душі» – так цього року назвали культурологічний захід кияни та гості столиці.

Ніна Тверезовська,
професор кафедри соціальної роботи 
та інформаційних технологій в освіті 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook