Екскурсія на провідні підприємства Рівненщини

4 жовтня 2018 року

03 жовтня 2018 року за сприянням голови Костопільської районної Державної адміністрації Середи Олександра Адамовича студенти економічного відділення спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відвідали два найпотужніші промислові підприємства міста Костопіль. Олександр Адамович, а він є випускником нашого базового університету, радо вітав студентів у своєму робочому кабінеті і з гордістю повідомив, що Костпільський район займає передові позиції в області за економічним показниками. У супроводі начальника відділу економічного та інвестиційного розвитку Костопільської РДА Повха Віталія Віталійовича студенти відвідали ТОВ «Свиспан Лімітед» та ПрАТ «Костопільський завод скловиробів», які є національними виробниками товарів народного споживання і завоювали довіру мільйонів споживачів.

Мета заняття-екскурсії на виробництво спрямована на поглиблення теоретичних знань і формування практичних навичок майбутніх фахівців в галузі комерційної діяльності. Екскурсія була проведена під керівництвом викладачів економічних дисциплін Мартинової Ірини Миколаївни, завідувача економічного відділення; Балдич Людмили Володимирівни, викладача комерційної діяльності та ринкових досліджень; Обарчук Елліни Всеволодівни, викладача підприємницької діяльності.

Проведене заняття на виробництві дозволить закріпити набуті теоретичні знання з дисципліни «Комерційне товарознавство» щодо формування асортименту, технології виробництва, вимог до якості товарів народного споживання; з ринкових досліджень щодо формування конкурентної позиції підприємств та підвищення конкурентоспроможності продукції на ринку України та в світі; з підприємницької діяльності щодо функціонування підприємств в ринкових умовах, їх маркетингової і комунікаційної діяльності.

На ТОВ «Свиспан Лімітед» перед студентами виступив головний технолог підприємства Кудінкін Дмитро Миколайович і ознайомив їх з ефективною організацією виробничих процесів, передовими технологіями, які використовують на підприємстві, перспективами розвитку підприємства щодо екологічних та соціальних програм. Студенти відвідали склади підприємства і ознайомилися з виробничими процесами фанери ДСП.

Голова правління ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» Кучерук Сергій Анатолійович детально розповів студентам про технологічні особливості виробництва скляної тари, налагоджування комерційних зв’язків в Україні та закордоном. Багато вражень залишилося у майбутніх підприємців-комерсантів після відвідування виробничих цехів заводу.

Завершальним акордом поїздки стало відвідування Музею лісу.

Висловлюємо щиру подяку голові Костопільської районної Державної адміністрації Середі Олександру Адамовичу та адміністраціям ТОВ «Свиспан Лімітед» та ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» за організацію і проведення цікавого та креативного заняття на виробництві.

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення

Людмила Балдич, викладач економічних дисциплін 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook