Інноваційні технології навчання у вищій школі

2 жовтня 2018 року

 

 

2 жовтня 2018 року кандидатом педагогічних наук, доктором наук з державного управління, професором кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Тетяною Лукіною проведено лекцію на тему «Методика проведення лекційних занять» для науково-педагогічних працівників ННІ післядипломної освіти.
 
Ключовими аспектами лекції постали такі питання: завдання вищої освіти; навчання у вищій школі: педагогіка чи андрагогіка; зміна ознак класичних форм організації навчання; інтерактивні та активні технології навчання; мотивація та стимулювання пізнавальної діяльності дорослих. Висвітлено принципи викладання матеріалу у сучасному інформаційному світі, формування умов для саморозвитку, розглянуто ролі викладача і студента під час лекційних занять. Значну увагу приділено етапам підготовки викладача до проведення різного виду лекцій та використання інтерактивних моделей навчання.
 
Директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць наголосила на вимоги часу до підвищення професійного розвитку викладача. У кінці лекції науково-педагогічні працівники поставили питання до лектора, проговорили практичні моменти діяльності. Загальна думка викладачів висловлена одноголосно, що такі лекції необхідні для стимулювання та покращення практичної роботи.
 
 
 
 
 
Катерина Обиход, 
асистент кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook