Адаптивний вересень майбутніх журналістів

30 вересня 2018 року
НУБіП України

        28 вересня першокурсники спеціальності «Журналістика» мали приємну нагоду зустрітися з завідувачем кафедри журналістики та мовної комунікації Кострицею Наталією Миколаївною, яка разом із колегами завітала до майбутніх журналістів. Метою зустрічі стало обговорення першого місяця навчання, оскільки життя студентів-першокурсників не можна назвати легким або безтурботним – адаптивний  період завжди важкий і хвилюючий. Адже університет – це атмосфера, котра просочена унікальним поєднанням навчання та розваг, це новий колектив, нові люди, з якими потрібно будувати нові стосунки.

 

 

Спілкування почалось із розмови про навчальний процес: враження від навчання, труднощі, що виникли під час роботи, та їх подолання, було акцентовано на періоді проведення проміжних атестацій і екзаменаційної сесії; студентське життя: проживання в гуртожитку, організацію дозвілля, вподобання тощо.

Темою обговорення стали творчі доробки студентів-журналістів за місяць, що був дуже насиченим і яскравим, зокрема, напрацювання у межах певного структурного підрозділу університету, до якого прикріплені студенти разом із їх наставниками – викладачами кафедри.   

Особлива увага була приділена планам на найближче майбутнє. Першокурсникам була запропонована участь у Всеукраїнському форумі «Успішний 11-класник», де вони зможуть спробувати себе в ролі кореспондентів. Більш того, за мету було поставлено проведення профорієнтації серед майбутніх абітурієнтів. Студенти озвучили свої варіанти проведення профорієнтаційної роботи й розповсюдження інформації про спеціальність «Журналістика» та НУБіП України загалом.

Зустріч продовжилась проведенням анкетування: з метою покращення навчального процесу та періоду адаптації першокурсників у виші, Костриця Н.М. запропонувала студентам відповісти на ряд питань.

У підсумку вкотре було наголошено на тому, що викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації завжди відкриті для студентів, і готові допомогти в реалізації їх нових ідей і пропозицій.

Хотілося б подякувати викладачам кафедри за те, що ви дуже добрі, турботливі, розумієте нас і не буваєте байдужими; що зуміли створити для нас особливу атмосферу творчого навчання. Я хочу сказати, що ще ні на секунду не пошкодувала про зроблений вибір – вступ на спеціальність «Журналістика» в НУБіП України.

Студентка 1 курсу
спеціальності «Журналістика»
Грабовська Софія

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook