Працівники бібліотеки відвідали гетьманську столицю Батурин

28 вересня 2018, 12:29

 До Всеукраїнського дня бібліотек за сприяння голови профкому Ростислава Тарасенка та за підтримки керівництва університету працівники бібліотеки мали змогу відвідати перлину і життєдайнє духовне джерело України – Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

 Екскурсію розпочали з відвідання Цитаделі Батуринської фортеці початку ХVIII ст., що яскраво ілюструє вигляд найбільш укріпленої частини міської фортеці 1669-1708 рр.
 
 
 Дуже цікавою була екскурсія по Гетьманському будиночку, що репрезентує реалії мурованої архітектури другої половини ХVІІ ст., а також інтер’єри цього будинку, естетичні смаки перших батуринських гетьманів – Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича та Івана Мазепи. Оглянули й інші об’єкти – муровану Воскресенську церкву-усипальницю останнього гетьмана України К.Розумовського, Музей археології Батурина, що побудований в трьох тематичних напрямках: «Батурин стародавній», «Батурин козацької доби», «Батурин – гетьманська резиденція», а також Будинок Генерального судді В.Кочубея, який чудово зберігся до нашого часу і є свідком становлення, розвитку та знищення Батурина – резиденції українських керманичів доби Гетьманщини.
 
 
 
 
 
 Та найбільше вразила екскурсія чудовим палацом останнього гетьмана України К.Г. Розумовського, що блискуче відреставрований в 2003-2008 рр. В палаці створено експозицію, яка надає відвідувачам ілюстровану інформацію про історію будівництва, запустіння і реставрації палацу, видатних українських гетьманів, з акцентом на постатях К.Розумовського, його родини, а також видатних діячів - сучасників К.Розумовського. 
 
 
 
 

Бібліотечні працівники щиро дякують профкому та керівництву університету за допомогу і сприяння в організації цієї екскурсії.
 
Кіщак Тетяна, 
директор наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook