Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції, м. Одеса

Адреса: 65007, Україна, м. Одеса, пров. Високий, 13.

Тел.: (048) 733-69-51, факс: (048) 725-03-03

Електронна пошта: [email protected]

WWW: http://www.stand.odessa.ua

Директор (в.о.):
Філіпова Людмила Юріївна

 

     Виробництво та обіг продукції харчової галузі, консервованих продуктів та продуктів дитячого харчування на внутрішньому та зовнішньому ринках здійснюється за нормативними і технологічними документами, розробленими та впровадженими Відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України «Науково-дослідний і проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції».

     Плідна співпраця інституту з провідними організаціями світової наукової спільноти, міжнародними технічними комітетами стандартизації забезпечує високий рівень гармонізації створеної нормативної бази – національних стандартів та адаптованих стандартів EN і ISO.

     Фахівцями інституту розроблені національні та галузеві нормативні документи є впливовим фактором у процесах євроінтеграції та інноваційному розвитку харчової галузі.

     Технічне регулювання якості і безпечності харчових продуктів, координування процесів розроблення та впровадження національних стандартів здійснює Технічний комітет стандартизації ТК 24 «Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки», який функціонує на базі інституту.

     Після приєднання у 2009 році до структури Національного університету біоресурсів і природокористування України на правах відокремленого підрозділу інститут розширив сферу наукового спрямування за пріоритетними напрямами фундаментальних та прикладних досліджень. Інститут здійснює інноваційну діяльність з технологічного та технічного оновлення переробних підприємств харчової галузі з впровадженням наукових розробок у виробництво, проводить незалежну експертизу якості і безпечності сировини та харчових продуктів.

     Інститут приймає участь у розробленні та виконанні державних програм, спрямованих на реалізацію заходів національного законодавства в сфері забезпечення внутрішнього ринку конкурентоспроможною вітчизняною продукцією дитячого харчування, реформування національної системи стандартизації та технічного регулювання якості і безпечності харчових продуктів.

Сьогодні в інституті діють:

  • науково-дослідний відділ розробки технологій зберігання та переробки біоресурсів;
  • науково-дослідний відділ фізико-хімічних, мікробіологічних досліджень і безпеки продукції;
  • науково-дослідна лабораторія фізико-хімічних досліджень;
  •  науково-дослідна лабораторія мікробіологічних досліджень та безпечності продукції АПК;
  • науково-дослідна лабораторія розробки технологій виробництва продуктів дитячого харчування;
  • науково-дослідна лабораторія експериментальних досліджень, розробки режимів теплової стерилізації та пастеризації;
  • науково-дослідна лабораторія економічних досліджень;
  • науково-дослідний сектор розробки стандартів, метрології, захисту прав інтелектуальної власності.

     Науково-дослідні лабораторії інституту атестовані органами Держсанепідслужби України та системи стандартизації і метрології згідно з вимогами чинного законодавства.
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook