Молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України – учасники наукових пікніків

24 вересня 2018 року

     У суботу 22 вересня парк імені Т.Г. Шевченка вкотре перетворився на лабораторію під відкритим небом.
    Причиною цьому став захід, що покликаний популяризувати науку – «Наукові пікніки», що відбувається у різних містах України з 2013 року. Учасниками цьогорічного фестивалю у Києві стали понад 40 команд експериментаторів з різних наукових та освітніх установ. Подія відбувалася в рамках Року науки, Громадський проект м. Київ, завдяки підтримці киян, та за сприяння управління культури, туризму та культурної спадщини ШРДА та Київського молодіжного центру. Метою ж проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.

     Вже традиційно до участі у святі науки долучились і молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України. Так, експозицію кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, що включала різноманітних комах і кліщів, які є переносниками збудників багатьох інфекційних та інвазійних хвороб тварин, а також гельмінтів, які паразитують у різних органах і тканинах організму тварин і людини, представляла доцент Олена Семенко. А також відвідувачі мали змогу дізнатися більше про рептилій – змій та хамелеонів. Секретами догляду за ними ділилась аспірантка кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Ольга Стець і студентка факультету ветеринарної медицини – Марія Найда.

     Від факультету ветеринарної медицини старшим викладачем Олексієм Мельником спеціально для даного заходу були надані експонати кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка, що виготовлені за унікальним методом пластинації.

     «На скільки небезпечна для людини радіація та як від неї захиститися?» – відповідь на це та багато інших запитань надали співробітники кафедри радіобіології та радіоекології Володимир Іллєнко, Юлія Рубан, Неля Шпирка та Катерина Шаванова. Усі бажаючі змогли перевірити свої знання в галузі радіобіології, навчитися користуватися дозиметрами, виміряти природній радіаційний фон та штучні артефакти з підвищеною радіоактивністю. Студент факультету захисту рослин, екології та біотехнологій Богдан Сіненко навчив правильно і швидко вдягати захисний комплект одягу, а магістрантка Катерина Корепанова зробила докладний фотозвіт.

  

     За 6 годин понад 15 тисяч учасників познайомилися з нашим університетом та дізналися більше про біологію.

    А вже 10 листопада відбудеться наступний науково-популяризаційний захід – Дні науки до якого вже розпочала активну підготовку молодь нашого університету.

Марина Галат,
голова Спілки молодих вчених НУБіП України
Катерина Шаванова,
провідний науковий співробітник

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook