В гостях у ННІ лісового та садово-паркового господарства – студенти Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну

21 вересня 2018 року

     18 вересня на запрошення кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну до університету завітали студенти спеціальності «Зелене будівництво та садово-паркове господарство» із Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

     Вступне слово та невеличкий історичний екскурс про Національний університет біоресурсів і природокористування України, зокрема про ННІ лісового та садово-паркового господарства, розповіли доценти кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Оксана Багацька та Олеся Піхало.

     Змістовну лекцію прочитав завідувач лабораторії музею лісових звірів та птахів ім. О.О. Салганського Сергій Шевченко та ознайомив гостей із історією, напрямами діяльності та колекцією музею.

     Далі студенти мали можливість відвідати перлину університету – ботанічний сад. Захоплюючу дендрологічну прогулянку провів завідувач лабораторії інтродукції та селекції деревних рослин Станіслав Слюсар, під час якої екскурсанти мали змогу побачити частину дендрологічної колекції та побувати у мальовничих, навчальних і релаксаційних куточках саду. Також цікаві факти про вплив зміни клімату на деревні рослини розповів завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук.

     Відвідувачів ботанічного саду дуже вразила колекція рослин та можливості застосування їх в ландшафтному дизайні. Деякі види рослин вони бачили вперше в житті.  Різні експозиційні куточки ботанічного саду викликали позитивні емоції і бажання професійно зростати, адже ландшафтний архітектор повинен володіти знаннями у різних галузях. Саме ці питання студенти коледжу порушували, коли спілкувалися з доцентом кафедри Іриною Сидоренко.

 

     Після змістовної та тривалої екскурсії гості мали змогу у неформальній атмосфері поспілкуватися з викладачами кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, проглянути студентські роботи, а також обговорити подальші перспективи у навчанні та діяльності.

     Загалом зустріч виявилася плідною та результативною для випускників коледжу, під час якої вони дізналися багато цікавої інформації про їхній фах та відвідали чудові куточки університету!
 

Оксана Багацька,
Олеся Піхало

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook