Citius! Exactius! Excitantius! – Швидше! Точніше! Цікавіше!

16 вересня 2018 року

     Саме таке гасло обрали наші спортивні журналісти-першокурсники, перефразувавши відомий девіз олімпійських ігор у контексті майбутніх професійних завдань. Адже сучасний журналіст має швидко реагувати на події, точно їх описувати та презентувати у цікавій формі.

CITIUS! – ШВИДШЕ!

     Оперативність, здатність швидко відреагувати на подію, підготувати матеріал та опублікувати його в стислі терміни є важливим принципом журналістської діяльності і визначає міру професійної майстерності журналіста. Щойно було оголошено розпорядження декана В.Д. Шинкарука про початок наскрізної практики для студентів-журналістів та їхній розподіл за університетським підрозділами, як студенти Вікторія Хлопчанюк, Поліна Хорошилова та Олег Снігур, закріплені за кафедрою фізичного виховання, взялися до виконання своїх обов’язків. Адже спортивні події – завжди в тренді!
     Із початком нового навчального року в НУБіП стартував набір спортсменів до збірних команд із футболу, міні-футболу, баскетболу, волейболу, черлідингу, боксу, легкої атлетики, спортивної аеробіки та ін. Протягом вересня-місяця на стадіоні та території навчального корпусу №9 студенти-першокурсники мають змогу приєднатися до тієї чи іншої команди, де їх зустрічатимуть тренери, які допоможуть професійно оцінити потенціал майбутніх переможців, нададуть конкретні поради та необхідну інформацію щодо тренувань.
     Наші журналісти протягом кількох днів стежили за подіями на спортивних майданчиках та мали змогу поспілкуватися з тренерами деяких команд. Пропонуємо вашій увазі фрагменти цих цікавих розмов.

Прохніч Валерій Миколайович – старший викладач, тренер з міні-футболу (дівчата)

  • Чи є серед спортсменів-першокурсників талановиті?

     – Ми тільки розпочинаємо відбір, отже, ще важко зрозуміти, в кого який рівень підготовки, хто і на що здатен, але є декілька дівчат з чудовими здібностями, тому вони гратимуть за збірну команду університету. Звичайно, є й ті, в кого рівень трішки слабший, проте, я думаю, що вони з часом також гратимуть за факультети; у нас буде достатня кількість змагань, де всі бажаючі зможуть якнайкраще проявити себе, а для цього потрібно багато працювати та самовдосконалюватися.

  • Що Ви можете порадити молоді для підтримування здорового способу життя?

     – Ви вже самі відповіли на це питання. По-перше, займатися додатково; по-друге, мати гарний настрій, і не менш важливим є правильне харчування. Для гарного результату необхідно мати сильний характер, адже, як казав мійтренер: «Не обов’язково грати в збірній команді, потрібно тримати себе в тонусі».

EXACTIUS! – ТОЧНІШЕ!

     Важливим принципом журналістської діяльності є точність, яка визначається відповідністю поданих журналістом фактів реальним подіям. Інформація має бути правдивою, об’єктивною, достовірною та перевіреною. За інформацією «з перших уст» наші журналісти зверталися до професійних спортсменів, тренерів, викладачів. А точність і влучність також надзвичайно цінують у такому виді спорту, як баскетбол.

Євтушенко Ірина Михайлівна – викладач, майстер спорту міжнародного класу з баскетболу

  • Чого ви очікуєте від нових баскетболістів?

     – Від дівчат я очікую повної віддачі, щоб вони на всю силу виклалися на змаганнях, в яких ми беремо участь: у Студентській лізі, Вищій лізі України та змаганнях між аграрними вузами.

  • Чи є серед гравців команди талановиті?

     – Так, є. Всі дівчата, яких ми відібрали до збірної з першого курсу – талановиті. Очікую від них тільки гарних результатів.

  • Що Ви хотіли б порадити молоді?

     – Відмовитися від шкідливих звичок. І, звичайно ж, займатися спортом.

Бринзак Сава Савович – кандидат наук із фізичного виховання

  • Що Ви можете сказати про нову зміну гравців?

     – Зараз починається відбір до збірної команди університету, тому що прийшло дуже багато бажаючих хлопців, усіх потрібно ретельно оцінити. Наші баскетболісти братимуть участь у Студентській лізі, Лізі аграрних університетів; намагатимемося зіграти і в Першій або Аматорській лізі.

  • Чи є у Вас якісь поради для спортсменів?

     – Займайтеся тим видом спорту, який вам подобається – це основне!

EXCITANTIUS! – ЦІКАВІШЕ!

     Уміння цікаво писати, презентувати матеріал, захоплювати, дивувати та тримати увагу аудиторії є надзвичайно важливим для сучасного журналіста. А що може бути більш привабливим та захопливим, ніж виступ дівчат-черлідерів?

Крупко Наталія Володимирівна – старший викладач, тренер з черлідингу та спортивної аеробіки

  • Що Ви очікуєте від майбутніх спортсменів?

     – Від спортсменів я очікую яскравих перемог, чудових результатів та стрімкого розвитку. Головне моє завдання – це виступи дівчат на Всеукраїнських змаганнях та Чемпіонатах України. Якщо, як кажуть, поталанить, то це й відбір до змагань Міжнародного класу.

  • Чи є серед Ваших вихованців талановиті?

     – Звичайно! Кожного року до нас приходить одна чи дві неймовірно талановиті дівчини, і нашими спільними зусиллями ми намагаємося перемагати. Таланти – це класно! І вони обов’язково є в моїй команді.

  • Що Ви хочете порадити молоді?

     – Наше завдання – зробити рекламу здорового способу життя, зацікавити майбутніх спортсменів, адже краса, молодість і спорт завжди йдуть у ногу із сучасністю. А взагалі, головне – мати бажання і займатися. Це чудово, коли твої вихованці-випускники приходять уже зі своїми дітьми, щоб записати їх до секцій, і згадують заняття з позитивом.
     Важко не погодитися зі словами наших тренерів, що молодість і спорт – це завжди прекрасно, сучасно і захопливо. Спорт – це заняття, де зустрічаються краса, здоров’я, характер і воля до перемоги. Запрошуємо всіх приєднатися до спортивних секцій університету та бажаємо успіхів і звершень, що стануть можливими завдяки бажанню й наполегливості. Як спортсмени-журналісти закликаємо всіх допомогти рідній ALMA MATER стати найспортивнішим університетом столиці!

Гарний старт є запорукою успішного фінішу!

     Дякуємо за співпрацю викладачам кафедри фізичного виховання на чолі з М.П. Костенко та деканові гуманітарно-педагогічного факультету В.Д. Шинкаруку за можливість відчути себе справжніми журналістами і окремо – за знайомство з латинською мовою!


Розмовляли, вболівали, записували та фотографували
Вікторія Хлопчанюк, Поліна Хорошилова та Олег Снігур,
студенти 1 курсу ГПФ спеціальності «Журналістика»
Олена Балалаєва,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook