Кафедра біржової діяльності і торгівлі поглиблює співпрацю з французькою компанією Agritel: елементи дуальної освіти у навчальному процесі магістрів

14 вересня 2018 року

 

     Уже з перших днів навчання кафедра біржової діяльності і торгівлі посилює практичну складову навчального процесу магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». А набір 2018 року показав неабиякий інтерес до спеціальності: кількість магістрів порівняно з минулим роком зросла, більше ніж у 2,5 разів. Крім того, вперше здійснено набір бакалаврів за цією спеціальністю.

     Для підвищення якості навчального процесу кафедра тривалий час використовує у навчальному процесі елементи дуальної освіти, ефективність якої визнана багатьма світовими університетами. Саме дуальний підхід сприяє встановленню тісного контакту студента з роботодавцем ще на перших етапах навчального процесу. Елементи дуальної освіти забезпечують впровадження в навчальний процес нових дисциплін, що будуть мати практичне наповнення, з врахуванням порад та побажань роботодавців.

    На кафедрі біржової діяльності і торгівлі аналітична робота студентів-біржовиків, забезпечується під час навчальних занять зокрема таких дисциплін, як «Аналіз і прогнозування біржового ринку», «Ціна і ціноутворення», «Публічні закупівлі і біржова електронна торгівля», «Електронний бізнес». Причому, фундаментальна частина теоретичних знань формується у лекційних аудиторіях, а практична – реалізується на лабораторних заняттях у навчально-науково-виробничій лабораторії біржової діяльності та на виробничих стажуваннях.

     Кращі студенти, які показують гарні аналітичні здібності та схильність до біржового трейдингу на біржовому ринку проходять стажування з можливістю працевлаштування в профільних компаніях. Одним з наших партнерів у забезпеченні використання дуального підходу у навчальному процесі є компанія Agritel.

     Французька аналітична компанія Agritel – багаторічний партнер кафедри і один з основних роботодавців для наших випускників. Це – один з лідерів у сфері аналізу товарних ринків, розробки стратегій управління ціновими ризиками, прогнозування цінової кон’юнктури. Вона працює на аграрному ринку Франції з 2001 року, а в Україні – з 2009 року. 
     Директор українського офісу Agritel Олів’є Буйє практично з перших днів роботи компанії в Україні почав співпрацювати з кафедрою. Упродовж останніх років в компанії пройшли стажування та були працевлаштовані понад 15 випускників кафедри.

    Так і цього разу, магістри спеціалізації «Біржова діяльність» побували на зустрічі у французькій компанії Agritel, де в офісі їх гостинно зустріли випускники кафедри Аліна Яновська та Микола Козлов. Компанія і надалі готова брати до себе на оплачуване стажування двох-трьох кращих студентів.
    Крім того, на зустрічі було домовлено про поглиблення співпраці компанії з кафедрою та залучення провідних фахівців-аналітиків до проведення серії відкритих лекцій та практичних тренінгів у стінах нашого університету на базі навчально-науково-виробничої лабораторії біржової діяльності.

     Упровадження елементів дуального навчання для магістрів сприятиме формуванню їхнього професійного рівня, поглибленню практичної складової навчального процесу та створенню додаткових конкурентних переваг на ринку праці.

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook