До 25-річчя кафедри фінансів: в університеті розпочала роботу ІІ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення аграрного сектору: вітчизняний та зарубіжний досвід»

13 вересня 2018 року

     В університеті розпочала роботу ІІ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення аграрного сектору: вітчизняний та зарубіжний досвід». І оскільки цього року вона присвячена 25-річчю заснування кафедри фінансів, то її завідувач Надія Давиденко розпочала з короткого екскурсу в історію. За чверть віку колектив підготував більше трьох тисяч фахівців з фінансів. У 2016 році започаткована практика зустрічей з представниками бізнесу – потенційними роботодавцями. Вона себе виправдала: майже всі магістри кафедри працевлаштовані.
     Актуальність обраної тематики конференції засвідчив склад її учасників: у роботі взяли участь представники близько сорока навчальних, наукових закладів з України та з-за кордону, до яких долучилися громадські діячі і студентство.

     Від ректора колектив кафедри фінансів з ювілеєм привітав проректор з навчальної і наукової роботи Сергій Кваша. Він відмітив, що перед фахівцями фінансової сфери України наразі стоїть безліч викликів. Та спинився на одному з них: кредитуванні виробника. На превеликий жаль, відсотки кредитування, які наразі пропонують українські банки, в рази вищі, ніж у світі. І це лише один з прикладів, куди випускники кафедри фінансів можуть докласти своїх знань, умінь та таланту.

 

     У країни, як і в людини, є професія: те, чим в основному вона заробляє на життя. В України, на жаль, це донорство: постачання сировини, талановитих людей і робочих рук за кордон та підтримка економік країн, чиїми товарами ми постійно користуємося, зазначив голова комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк. Змінити економічну модель країни і відповідно вектор розвитку – ось вихід з цієї ситуації. І тут не обійтися без грамотних фінансистів, адже сприятлива для виробника фінансова і кредитна політика – один з найпотужніших важелів впливу.

     95% працевлаштованих цьогорічних випускників – ось найкраща оцінка роботи колективу кафедри фінансів у підготовці якісного фахівця, вітаючи ювілярів зазначив декан економічного факультету Анатолій Діброва. Він привітав колектив і вручив Подяки Міністерства освіти і науки України доцентам Ірині Титарчук і Галині Скрипник, подяки голови Голосіївської райдержадміністрації – доцентам Ользі Данилевській-Жугунісовій і Аліні Буряк, подяки НУБіП – професору Ользі Карасик і доценту Надії Мрачковській, а від деканату всьому колективу – лазерний принтер.

     Директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, вітаючи колег (адже кафедра фінансів фактично бере витоки з інституту, який він очолює), висловив сподівання на розширення співпраці. Адже проблем у аграрному секторі економіки, науковий підхід до вирішення яких можна було б розробити спільно, на жаль, вистачає. Серед них – недостатність державної бюджетної підтримки, вже згадана недосконала система кредитування, податкова політика тощо.

     І такі конференції – то насамперед можливість поспілкуватися, обмінятися думками та запропонувати нові підходи до вирішення проблем галузі. Тож робота продовжиться вже у секціях – «Сучасні проблеми та тенденції розвитку фінансової системи України», «Перспективи фінансового забезпечення інвестиційних процесів в аграрному секторі економіки України», «Управління фінансами суб’єктів підприємництва: проблеми теорії та практики», «Проблеми та перспективи організації та управління фінансовою безпекою аграрних суб’єктів господарювання».

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook