Розширюємо міжнародну співпрацю: в гостях у гуманітаріїв – доктор Ян Чапек з Університету Пардубіце (Чехія)

10 вересня 2018 року

     10 вересня. В університеті стартував другий навчальний тиждень. На гуманітарно-педагогічному факультеті його початок ознаменував візит доктора наук Яна Чапека з Університету Пардубіце (Чехія), а, отже, розширення географії міжнародних зв’язків і конкретні пропозиції щодо співпраці. І все це, як зазначив декан факультету Василь Шинкарук, для того, щоби наші студенти мали можливість безкоштовно стажуватися і переймати кращий досвід. А оскільки факультет готує перекладачів і міжнародників, то кому ж як не відповідним випусковим кафедрам займатися міжнародною діяльністю. До речі, наш гість відповідає за аналогічну ділянку роботи у своєму виші та є координатором Еразмус +. У НУБіП вперше, а наші колеги з кафедри іноземної філології і перекладу (завідувач Світлана Амеліна), на запрошення яких він і завітав, були учасниками конференції в Пардубіце.

     Тож у результаті домовлено про безкоштовне стажування студентів спеціальностей «Філологія» (і німецька, і англійська мови) та «Міжнародні відносини» на базі університету-партнера. Крім того, п’ять студентів матимуть можливість взяти участь у конференції в Німеччині вже в жовтні цього року (професор має там широкі контакти), для них передбачені спеціальні умови.

     Потому на молодь чекала цікава та креативна лекція від Яна Чапека про те, чому варто вивчати німецьку мову. Приємно, що наші студенти вкотре показали високий рівень підготовки, забезпечуючи переклад , підтримуючи діалог і спілкуючись із гостем і після її завершення.

Ольга Наконечна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook