НУБіП України надано академічне членство Міжнародної федерації геодезистів (FIG)

5 серпня 2018 року

 Черговим визнанням НУБіП України у справі підготовки фахівців за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» стало надання нашому університету на 41-й Генеральній асамблеї Міжнародної федерації геодезистів (FIG), яка пройшла у Стамбулі 6 травня 2018 року, статусу академічного члена цієї провідної міжнародної організації, що представляє інтереси геодезистів у всьому світі, об’єднує профільні національні асоціації із більш ніж 120 країн та охоплює весь спектр професійних сфер у глобальному геодезичному співтоваристві. FIG, що заснована у 1878 році, є найбільшим міжнародним майданчиком для обговорення, розвитку та пропагування кращих професійних практик та стандартів. Статус FIG визнається ООН та Світовим банком.

 
Набуття університетом академічного членства у FIG стало важливою віхою для факультету землевпорядкування, адже це полегшить зв'язок із професійними асоціаціями та університетами, які забезпечують академічну підготовку геодезистів та сприяють їх професійному зростанню. Таке членство також сприяє налагодженню зв'язків між навчальними закладами геодезичного профілю, яких наразі у FIG нараховується 95. Слід відзначити, що НУБіП України став єдиним університетом із України, якому надане академічне членство у FIG.
 
Академічне членство у FIG дозволяє НУБіП України отримати наступні переваги:
 
стати частиною глобальної спільноти, яка прагне розширити корисність геодезії та землеустрою для суспільства, навколишнього середовища та економіки;
доступ до міжнародного геодезичного співтовариства для обміну досвідом та новими розробками;
професійні контакти із геодезистами і геодезичними компаніями в усьому світі, а також впливовими міжнародними органами;
покращення міжнародного визнання геодезичної професії в Україні;
залучення до розробки багатьох аспектів геодезичної практики та суміжних дисциплін, включаючи етику, стандарти, навчання та інші професійні питання через участь у робочих групах, комісіях FIG;
доступ до постійного професійного розвитку та критичної самооцінки індивідуальних стандартів та професіоналізму;
доступ до інституційної підтримки FIG як глобального геодезичного співтовариства з метою поліпшення освітнього та професійного середовища в Україні.
 
Відтепер НУБіП України має право висувати своїх представників до комісій FIG, брати активну участь у всіх технічних нарадах FIG, конгресах, засіданнях Генеральної Асамблеї. Університет отримуватиме всі матеріали, що розповсюджуються FIG, в тому числі щомісячний електронний бюлетень, щорічний огляд, кожний новий випуск збірника публікацій FIG, інформацію про майбутні зустрічі та інформаційні бюлетені.
 
НУБіП України матиме власний запис у базі даних освітньо-кваліфікаційної освіти FIG, а також зазначатиметься у щорічному глобальному огляді. Крім того, університет відтепер може використовувати логотип FIG разом із словами "Academic Member".
 
Представниками університету у FIG стали декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков та завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин.
 
Заступник декана
факультету землевпорядкування
Олександр Шевченко
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook