Єлизавета Кушнір, капітан Київської дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон»: обрала НУБіП України, щоб здобувати омріяний фах та продовжувати професійно займатися баскетболом

11 липня 2018, 10:43

НУБіП України здавна славиться своїми спортивними успіхами та традиціями. Багато наших студентів-спортсменів систематично стають чемпіонами та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань. Так, викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу, тренер жіночої збірної НУБіП України з баскетболу Ірина Євтушенко взяла за мету створити професійну жіночу баскетбольну команду, котра буде прославляти наш університет на змаганнях міського та всеукраїнського рівнів. Тренер жіночої збірної НУБіП України, разом з викладачами кафедри фізичного виховання, на протязі 2017-2018 навчального року, провели потужну профорієнтаційну роботу з випускниками спортивних шкіл та інтернатів з метою запросити найкращих спортсменів на навчання та тренування в НУБіП України.

- Ірино Михайлівно, як з’явилася ідея створити команду Вищої ліги?

- В НУБіП України створено чудові умови для якісного навчання і систематичних занять спортом: зручне місце розташування; близькість навчальних корпусів, гуртожитків та спортивного комплексу; можливість тренуватися в ігровій, тренажерній та інших спортивних залах. Додамо до цього екологічно чисту місцевість та чудову і дружню атмосферу в нашому колективі. Планую створити жіночу баскетбольну команду «Чемпіон – НУБіП України», котра, сподіваюся, стане серйозним конкурентом не тільки на змаганнях серед студентських команд, а й на всеукраїнських змаганнях Вищої баскетбольної ліги. Ми, зі своєї сторони, прикладемо для цього максимум зусиль.

- Які спеціальності в НУБіП України обрали дівчата-баскетболістки?

- Більшість дівчат планують стати студентками гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальностями: журналістика, англійська філологія, психологія, а також юридичного факультету та факультету захисту рослин біотехнології і екології. Крім того, до нашої команди повертається випускниця факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Яна Митник та планує вступити до магістратури рідного факультету.

- Ірино, яку мету ставите перед собою та дівчатами?

- Головна мета – стати найкращою жіночою студентською командою міста Києва та лідерами у всеукраїнській Вищій баскетбольній лізі. Головним завданням є перейти, як морально так і фізично, від дитячого баскетболу до дорослого професійного спорту. А підготовку до нового спортивного сезону ми розпочали оздоровчо-тренувальним збором в місті Залізний Порт у липні та продовжимо у серпні в Карпатах.

- Бажаємо Вашій команді успіхів та досягнення поставленої мети!

- Дякую!

Єлизавета Кушнір, випускниця середньої школи № 84 міста Києва, капітан Київської дитячо-юнацької спортивної школи – «Чемпіон» вирішила вступати до НУБіП України, щоб стати перекладачем високого рівня.

- Лізо,чому обрала НУБіП України?

- Я хочу здобути омріяний фах – стати перекладачем та професійно займатися баскетболом. Тому, коли дізналась, що Ірина Євтушенко, в НУБіП України, організовує команду Вищої баскетбольної ліги питання про вступ до інших ЗВО відпало одразу.

- Баскетбол робить тебе щасливішою?

- Так, я дуже люблю баскетбол. Коли приходжу на тренування, на ігри – забуваю про все інше. Усі негаразди та хвилювання відходять на інший план. Також важливою є атмосфера в команді, а вона в нас чудова!

- Яку мету ставиш перед собою у житті та спорті?

- Зараз, найголовніше для мене, вступити в НУБіП України та розпочати грати у Вищій лізі. А в майбутньому, дуже хотілося б потрапити до лав збірної команди України та приймати участь в міжнародних змаганнях.

- Дякую Лізо, бажаю успішного вступу в НУБіП України та досягнення найвищих спортивних досягнень!

- Дякую!


Розмовляла Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook