МОЛОДІ НАУКОВЦІ НУБІП ВІДВІДАЛИ ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ У ВР УКРАЇНИ

6 липня 2018 року
м. Київ, ВР України

4 липня 2018 року науковці нашого університету були запрошені на парламентські слухання у Верховну Раду України по темі «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо антропогенних змін клімату». У складі цієї команди були представники Ради аспірантів НУБіП України – голова Ради аспірантів, аспірант факультету землевпорядкування  Анна Якимовська та її заступник аспірант факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Тетяна Розбицька.

В рамках даного заходу була представлена розгорнута доповідь Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака про процес формування та етапи реалізації кліматичної політики в Україні та активізацію нашої держави у міжнародному процесі формування нової екополітики.

Також, серед співдоповідачів були:

- заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо;

- заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань;

- директор Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди Світлана Гринчук.

До участі в парламентських слуханнях було запрошено представника Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцента кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Олену Ракоїд.

Після даного слухання можна зробити висновки, що необхідно вже зараз ставити амбітні цілі по розвитку відновлюваної енергетики, приймати програми скорочення ядерної галузі, відмовлятись від видобутку і спалювання вугілля, адже часу для дії залишається все менше і менше. Чим далі ми відкладаємо ці рішення на майбутнє, тим більшою є ймовірність, що зміни клімату в Україні відбуватимуться за песимістичним сценарієм.

 

 

За результатами парламентських слухань буде підготовлено проект рекомендацій щодо вирішення питань, винесених на парламентські слухання, та відповідний проект постанови Верховної Ради України.

http://rada.gov.ua/news/Novyny/160518.html

 

Тетяна Розбицька
аспірант кафедри стандартизації
та сертифікації с.\г. продукції

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook