Доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Тамара Білько провела тренінг для працівників «Укртранснафта»

18 червня 2018, 11:38
м. Львів і м. Рівне

 

Доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України Тамара Білько провела тренінг для працівників «Укртранснафта»

В м. Львів та м. Рівне згідно договору з ПАТ «Укртранснафта» доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Тамара Білько провела тренінг для 140 працівників за програмою «Надання домедичної допомоги особам у невідкладному стані».
 
 
Для забезпечення своєчасності невідкладної домедичної допомоги в усіх цивілізованих країнах світу широкого застосування набула практика залучення до вирішення зазначеної проблеми окремих категорій немедичних працівників шляхом запровадження навчання навичкам надання домедичної допомоги.
 
 
Першочерговим завданням для вирішення зазначеної проблеми є забезпечення якомога раннього початку надання домедичної допомоги постраждалим.
 
Сучасною медичною наукою визначено концепцію так званої «золотої години», астрономічна година (60 хв.) з моменту отримання травми або ушкодження, протягом якого має бути надано максимальний обсяг медичної допомоги постраждалому з метою порятунку його життя та здоров’я.
 
 
Тобто, йдеться про необхідність забезпечення якнайшвидшого початку надання домедичної допомоги безпосередньо на місці аварії але дотримуючись всіх протоколів з надання домедичної допомоги потерпілому.
 
В ході тренінгу працівники навчилися надавати першу допомогу при невідкладних станах здоров’я, кровотечах та травмах, дізналися, що змінилось в стандартах першої допомоги та якими навичками варто володіти співробітникам, вивчили базовий алгоритм, пам’ятати про власну безпеку, оцінювати свідомість та відновлювати прохідність дихальних шляхів, переводити потерпілого, який без свідомості, але дихає в стабільно бокове положення, проводити СЛР, розібралися, що насправді має буде в аптечках на підприємстві, та як використовувати термоковдру, тому що вона дає можливість зберегти температуру тіла людини (при переохолодженні термоковдрою важливо закутати людину золотистою стороною назовні, а срібною всередину, щоб зберегти тепло тіла, а якщо людина перегрілась на сонці, слід огорнути людину сріблястою стороною назовні, золотою всередину), дізналися про юридичну відповідальність того хто надав або не надав домедичну допомогу.
 
 
Всі працівники відпрацювали на практиці набуті знання та отримали іменні сертифікати.

Директор НДІ техніки і технологій

Іван Роговський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook