НАУКОВА СПІВПРАЦЯ БАТІ З ННІ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА НУБІП УКРАЇНИ

12 червня 2018 року

1 (1)У відповідності до Закону України «Про вищу освіту» та Положення про кафедру лісового та садово-паркового господарства ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» передбачено налагоджування співпраці з профільними кафедрами вищих навчальних закладів у науковій сфері за відповідними напрямками.


Протягом останнього року у рамках наукової співпраці з кафедрою лісової таксації та лісовпорядкування ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України  проводиться спільна розробка інтерактивної електронної карти ботанічного саду по вулиці Героїв оборони (м. Київ).

cid 407cid 408(1)

В червні цього року розпочато нові спільні дослідження з кафедрою декоративного садівництва та фітодизайну і кафедрою ботаніки НУБіП України у рамках роботи над науково-дослідною темою за № держреєстрації 110/5-пр-2018 «Розробка практичних засад фітодизайнологічної екотрансформації насаджень ландшафтів мегаполісів». Зокрема, доцентом кафедри лісового і садово-паркового господарства нашого навчального закладу Бідолахом Д.І. разом із проф. д.б.н. Колесніченко О.В. та к.б.н. Лещенко О.Ю. вивчались можливості використанням безпілотних літальних апаратів для дослідження стану зелених насаджень м. Києва.

DJI 0002DJI 0884

Роботи проведено на основних площах столиці (Майдан Незалежності, Печерський бульвар, Харьківська, Дарницька, Московська та Одеська площі) з метою вивчення відношень площ забудованих територій до насаджень і створення картографічної основи для озеленення. Реалізація даного проекту дасть змогу відкрити нові можливості щодо моніторингу об’єктів садово-паркового будівництва в населених пунктах України.

Дмитро Бідолах
доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook