Кафедра журналістики та мовної комунікації презентує «ГУРТОК З ЖУРНАЛІСТИКИ» - медіа платформа для молоді

11 червня 2018, 11:23

Закінчується екзаменаційна сесія. Під час іспитів з «української мови за професійним спрямуванням» студенти з гордістю захищали свою письмову усним виступом, враження від спілкування підсилив той факт, що кожен вбрався у вишиванку. «Кожен з них - це маленький пазл великої успішної України», - розмірковує доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк.

Талановитих студентів у НУБіП багато, тому керівництво вирішило створити навчально-виробничу медіастудію. Учасники творчої лабораторії напишуть історію своїми словами, показують світові свій ракурс на життя, відчувають смак професії журналіста. Наш гурток – це сучасний інформаційний молодіжний осередок, представники якого удосконалюють хист журналістської професії: фотографа, режисера новин, режисера кіно і сучасного телебачення, блогерства. Цей проект було започатковано Веронікою Чекалюк під час роботи у ІМВ НАУ. Апробація пройшла успішно й нині продовжує виходити в ефір. Так студенти провідних творчих вишів оприлюднюють власні короткометражні ігрові стрічки, документальні фільми та різножанрові сюжети на Першому каналі України, де у «студійних дискусіях з незалежними експертами, серед яких відомі кінорежисери, тележурналісти, кінокритики, мистецтвознавці, ретельно аналізуються здобутки та недоліки студентських курсових та дипломних робіт.

Гурток з журналістики НУБіП відкритий для усіх бажаючих студентів, це навчально-виробничий проект, що інтегрується у професійне телевиробництво. Проект передбачає викладачами кафедри і студентам НУБІП спільно створювати інформаційні матеріали на актуальні теми: резонансні події, новини, прогнози, усе чим живе українська молодь НУБІП і світу», - зазначає доцент кафедри Вероніка Чекалюк.

 

Марія Ленд

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook