Кафедра хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка - за гуманну освіту!

7 червня 2018, 14:10

Наприкінці травня метеріально-технічна база кафедри поповнилася сучасним мультимедійним обладнанням: проектором та ноутбуком. Дане оснащення кафедра отримала безкоштовно у рамках співпраці з громадською організацією "InterNICHE", яка підтримує та пропагує альтернативні методи навчання на заміну методів, що грунтуються на використанні тварин у експериментах. "InterNICHE" - відкрита організація, яка об'єднує самих різних людей: студентів, вчителів та учасників кампаній за права тварин. Вона концентрує свою увагу на використанні альтернатив у рамках викладання біологічних дисциплін.

Представник організації "InterNICHE" Дмитро Лєпорський (в центрі) та співробітники кафедри в момент передачі мультимедійного обладнання та комп'ютерних програм

За умовами співпраці "InterNICHE" надала кафедрі не лише мультимедійне обладнання, а й комп'ютерні програми для використання в навчальних аудиторіях, як альтернативи експериментам на тваринах при викладанні дисципліни "Патофізіологія тварин". В той же час кафедра зобов'язалася зупинити всі експерименти на тварин у процесі навчання студентів.

Результатом активного просування гуманних освітніх засобів активістами організації "InterNICHE" стало впровадження альтернативних методів навчання в багатьох університетах України та заміни використання тисяч тварин. 

Тепер викладання дисципліни "Патофізіологія тварин" буде базуватися на сучасних альтернативних технологіях, що значно покращить якість навчання та врятує життя безлічі тварин.

PS. Проект був фінансово підтриманий організацією "Лікарі проти експериментів на тваринах" (Німеччина).

Ю. Харкевич

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook