Представники кафедри біржової діяльності і торгівлі на воркшопі Thomson Reuters & Ukrainian Exchange

26 травня 2018 року

     У столичному бізнес центрі «Леонардо» проходив воркшоп Thomson Reuters & Ukrainian Exchange, що складався із двох семінарів – «Нові аграрні біржові інструменти для хеджувaння ризиків в Україні», «Головні тенденції врожайності поточного сезону в основних світових регіонах експорту пшениці, кукурудзи та сої» та тренінгу з користування інформаційним терміналом Thomson Reuters Eikon. У роботі взяли участь наші колеги з кафедри біржової діяльності і торгівлі – завідувач Надія Резнік та викладачі Анна Слободяник і Анатолій Стоянов.

     Представники провідних бірж України, Державного агентства резерву України, міжнародних агентств Thomson Reuters, Capital Times, SP Advisors та інші розглядали стратегії і тактики використання аграрних строкових інструментів, особливості ф’ючерсних контрактів на зернові (суть та приклади використання), роль Держрезерву України на ринку фінансових продуктів та навіщо потрібні цінові індикатори зерновому ринку нашої країни.
     Із вступним словом до учасників звернувся голова правління Української біржі Олег Ткаченко, який наголосив на актуальності таких заходів для сучасного бізнесу. Адже із запуском термінового ринку у торговців з’являються нові можливості хеджування ризиків, часткове депонування коштів, можливість арбітражу. Все це дозволяє використовувати складніші інвестиційні стратегії. Незабаром біржа почне дослідну експлуатацію, під час якої професійні учасники ринку зможуть протестувати програмне забезпечення і налагодити процес торгівлі.

     Тренінг з користування інформаційним терміналом провела головний спеціаліст по роботі з клієнтами в Україні Thomson Reuters Ольга Протасенко. Вона ознайомила слухачів із особливостями створення та налаштування робочих просторів для моніторингу агроринків, роботою з додатками новин, котируваннями, графіками. А провідний аналітик Thomson Reuters Agriculture Research Вікторія Синиціна детально розповіла про результати кроп-туру в Україні та чого чекати від майбутнього врожаю пшениці.

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook