Від ідеї до впровадження: студенти факультету під час навчальної практики з дисципліни "Ветеринарна фармакологія" відвідали науково-виробничу фірму "Бровафарма"

21 травня 2018 року

Чверть столітній ювілей кожного колективу – подія, яка завжди й в усі часи заслуговує уваги широкої громадськості. Так, у буремні роки створення нашої незалежної України була заснована і науково-виробнича фірма "Бровафарма", що у місті Бровари.
Саме з історії підприємства, якому напередодні було відзначено 25-річний ювілей, засновником та нині генеральним директором, професором Андрієм Березовським було розпочато екскурсію для студентів факультету ветеринарної медицини під час навчальної практики з дисципліни "Ветеринарна фармакологія".


За попередньої домовленості завідувача кафедри фармакології та токсикології, професора Володимира Духницького з керівництвом фірми 21 травня до вітчизняного виробника фармацевтичної продукції завітали студенти 3 групи 3 курсу під керівництвом доц. кафедри Ірини Деркач.
Зі слів Андрія Володимировича, у період становлення колектив підприємства становив 6 осіб, а нині налічує біля сотні. Загалом за період діяльності вироблено та реалізовано понад 6000 засобів для потреб ветеринарної медицини, а за роки минаючої п’ятилітки асортимент нових виробів зріс майже на половину і до кінця цього року сягне 140 найменувань.
Кількість держав, до яких «Бровафарма» уже щорічно експортує понад 35% засобів власного виробництва, зросла з 12 до 21-ї країни. Стабільність таких поставок базується на гарантії високої якості продукції та технологічному оновленні устаткування.

Так, у новому 3-х поверховому корпусі запущено 3 лінії з виготовлення ін’єкційних розчинів з інноваційними технологіями їх розливу та пакування.

З відчуттям оптимізму директор фірми відмітив, що подібних аналогів ще немає у колег з випуску ветеринарних препаратів – як у нашій країні, так і у сусідів ближнього зарубіжжя. Модерним доповненням є нова установка розливу рідин за принципом «монодози», яку нещодавно включили у виробничий процес. Також оновлено комплекси для виготовлення твердих та м’яких лікарських форм.


«Бровафарма» постійно співпрацює з науковими колективами різних установ та організацій. Спільним доробком такої діяльності є понад 50 патентів, 18 докторських та 50 кандидатських захищених дисертацій, 700 опублікованих наукових праць, видавництво підручників, посібників, методичних матеріалів. Національний університет біоресурсів і природокористування України не виняток – Андрій Володимирович відзначив плідну співпрацю з колективом кафедри паразитології та тропічної ветеринарії.
Відвідувачі переконалися, що наявні з минулого року у компанії сертифікати GMP дають основу стверджувати, що нині колектив здатний на високому рівні трудитися, незважаючи на сучасні економічні реалії в Україні.


Наприкінці зустрічі після відвідування складських приміщень підприємства генеральний директор фірми Андрій Володимирович закликав майбутніх дипломованих лікарів ветеринарної медицини до активної діяльності згідно набутої кваліфікації, наводячи приклад власного кар’єрного росту.

Ірина Деркач

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook