Кафедра педагогіки приєдналась до відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над фашизмом у Європі

10 травня 2018 року

8 травня 2018 року викладачі кафедри педагогіки разом зі студентами долучилися до загальноуніверситетського мітингу-реквієму, приуроченому Дню пам’яті та примирення і 73 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Під час мітингу, який відбувся на меморіальному комплексі НУБіП, університетський колектив вшанував подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні.

Розпочав захід ректор Станіслав Ніколаєнко, зазначивши, що наші діди, прадіди розплатилися у роки війни за те, щоб сьогодні ми жили в мирі. Студенти, викладачі університету свого часу взяли зброю і добровольцями пішли на захист Вітчизни. Ми маємо пам’яти про ці дні і зробити все для розбудови, процвітання нашої країни. Добрим словом Станіслав Миколайович згадав і наших колег – колишніх фронтовиків, багато з яких уже немає з нами. Але присутні Василь Клюй та Анатолій Дьомін і сьогодні можуть ділитися з молоддю своїми бойовими звитягами та фронтовими буднями. Тож від імені усього університетського колективу ректор ще раз подякував їм за те, що зберегли нам державу.

Хвилиною мовчання та під залпи автоматів присутні вшанували пам’ять всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни.

Ветеранів війни та запрошених привітали музичними творами колективи кафедри культурології та учні Еколого-природничого ліцею № 116.

Кафедра педагогіки запросила на захід ветерана війни, професора кафедри педагогіки, доктора педагогічних наук Анатолія Івановича Дьоміна. Анатолій Іванович розповів про воєнні події, в яких він брав участь під час Другої світової війни. До речі, нашому шановному ветеранові виповнилося 95 років з дня народження, з чим ми щиро його вітаємо.

Продовжилось спілкування з Анатолієм Івановичем на його рідній кафедрі – педагогіки. Ветеран згадував і дуже точно описував події того часу, відповідав на запитання, згадував роки, що пропрацював в університеті.

Дорогий Анатолій Іванович! Колектив кафедри педагогіки пишається Вами! Ми вдячні Вам за подвиг в ім’я мирного майбутнього для нашого народу, бажаємо Вам міцного здоров’я, довголіття, благополуччя і миру! Також у цей день колектив кафедри педагогіки віддав належну шану усім воїнам які зараз захищають нашу країну на її південному сході. Вічна пам'ять усім славним і доблесним воїнам героям, хто віддав своє життя за Україну. Слава Україні! Героям Слава!    

Доцент кафедри педагогіки, Л.М. Маценко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook