Dream Big Think Big – зустріч студентів факультету аграрного менеджменту з Ольгою Трофімцевою, заступником міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції

6 травня 2018 року

     2 травня 2018 року на факультет аграрного менеджменту завітала його випускниця, а нині заступник міністра аграрної політики та продовольства України, д-р аграрних наук Ольга Трофімцева. Пані Ольга Трофімцева закінчила факультет аграрного менеджменту у 1999 році за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», а нині в Мінагропроді опікується саме питаннями європейської інтеграції.
     Запропонований формат розмови Ольги Трофімцевої передбачав не просто лекцію для студентів, а саме відверту розмову про аграрний сектор, аграрну політику, ринок землі: за і проти та багато іншого...

     Ольга Василівна зосередила увагу студентства на розробленій та затвердженій урядом України Експортної стратегії України: Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі на період 2017-2021 роківта її аграрні секторальні особливості зокрема. Документом визначено орієнтири для розвитку торговельних відносин України, подолання перешкод та використання наявних можливостей для розвитку експорту. Окремо Ольга Василівна зупинилась на питанні диверсифікації експортних ринків за моделюю 3D (товарна диверсифікація, диверсифікація саме високотехнологічних продуктів, диверсифікація гравців, що займаються експортною діяльністю).

     Ольга Трофімцева також зацікавилась питаннями відношення студентів до регулювання ринку землі в Україні та їх ставлення до мораторію на продаж землі. І серед студентства немає єдиної думки щодо того яка модель для України зараз є прийнятною в даному питанні. До дискусії щодо стейкхолдерів в регулюванні земельних питань долучився також проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша.

     Окремо Ольга Василівна зупинилась на питаннях переваг українського фермерства перед європейським досвідом. Також неабияку дискусію викликало питання від студентів в яких саме українських продуктах зараз є потреба на європейському ринку (тут згадали і про льон, і про технічні коноплі, і про ягоди глибокої заморозки тощо).
     Також цікавим булло питання щодо того, якби зараз вона була студенткою 3 курсу факультету аграрного менеджменту, на що треба сконцентрувати свої сили? Відповідь була, що це має бути синергія трьох аспектів: фахових знань (що дає навчання на факультеті), володіння іноземною мовою (що відкриває для студентів весь світ) та обов’язкового досвіду практичного навчання. Dreambig, Thinkbig – це слоган, який зараз є дороговказом для сучасного студентства.

     Насамкінець декан Анатолій Остапчук подякував Ользі Трофімцевій за час, який вона знайшла у своєму щільному графіку та отримав від неї підтримку в питанні сприяння практичному навчанню найкращих студентів, що виявлять бажання пройти практику у департаментах Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Олена Ковтун

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook