Вітаємо Катерину Василенко з перемогою в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво і виноградарство»

27 квітня 2018 року

 

24-26 квітня на базі Уманського національного університету садівництва відбувся ІІ етап Всеукраїнської  студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво і виноградарство» серед студентів аграрних ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації. Агробіологічний факультет НУБіП представляли студентка магістратури Катерина Василенко та бакалаври ІІІ і ІІ курсівОлексій Кононенко і Дар’я Терещенко.

До учасників олімпіади з вітальним словом звернувся голова організаційного комітету, проректор з науково-педагогічної роботи Михайло Мальований і декан факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, доцент Сергій Щетина. Голова журі, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, професор Олександр Мельник представив заступника голови оргкомітету, завідувача кафедри овочівництва, професора Олену Улянич та членів журі в межах трьох робочих груп:

- овочівництво: Зоя Ковтунюк (УНУС), Віра Кутовенко (НУБіПУ);

- плодівництво: Володимир Майборода (УНУС), Лідія Шубенко (БНАУ);

- виноградарство: Роман Буцик (УНУС), Павло Бондаренко (ТНАТУ).

Голова мандатної комісії Роман Яковенко виступив про допуск студентів до участі в олімпіаді та розподіл їх на групи.

Олімпіада проходила у два тури: І тур теоретичний – у вигляді тестових завдань (біологічні особливості та технології вирощування культур) з плодівництва, овочівництва та виноградарства.

ІІ тур – практичний за напрямами:

„Плодівництво”– післясадивне обрізування плодових саджанців.

„Овочівництво” – визначення овочевих культур за насінням. Студентам було роздано по 15 пробірок з насінням овочевих культур. Потрібно було визначити українську і латинську назву.

„Виноградарство” – щеплення винограду. Конкурсантам було запропоновано виконати щеплення винограду «на ребро». Маючи в своєму розпорядженні виноградну лозу, ніж, плівку для обв'язування та п’ять хвилин часу конкурсанти виконували поставлене завдання.

Перед початком конкурсів було озвучено необхідні умови та дії конкурсантів під час виконання завданнь.

За результатами олімпіади студентка Катерина Василенко посіла ІІІ місце. В командному заліку наші студенти отримали ІІ місце за що нагороджені грамотами. Переможці олімпіади отримали дипломи, грамоти, сертифікати та цінні подарунки від організаторів.

Підготовку до участі в ІІ етапі Всеукраїнської  студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво і виноградарство» проводили: доценти кафедри овочівництва і закритого ґрунту Віра Кутовенко та Юрій Слєпцов і кафедри садівництва – Василь Гонтар і Борис Мазур.

Учасники вдячні оргкомітету за високий рівень організації олімпіади та проведення культурно-масових заходів, особливо за чудову екскурсію у дендропарк «Софіївка».

Вітаємо команду агробіологічного факультету з почесним місцем і  бажаємо їй подальших успіхів та наукових злетів!

 

Віра Кутовенко, доцент

 кафедри овочівництва і закритого грунту

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook