Призери МАН - майбутні студенти факультету ветеринарної медицини НУБіП України

26 квітня 2018 року
     Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики НУБіП України Бойко Наталія Іванівна у складі журі відділення екології та агарних наук у секції «Ветеринарія і Зоотехнія» прийняла участь у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Конкурс проходив  на території Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка.
     Учні в період із 19 по 24 квітня 2018 р. в умовах жорсткої конкуренції виборювали призові місця. Згідно програми конкурсу написання контрольної роботи відбулося 21 квітня 2018 року. Наступного дня учні захищали свої науково-дослідницькі роботи. Питання до конкурсантів надходили не лише від членів журі, а й від учнів. Комісія відділення «Ветеринарія і Зоотехнія»  відмітила дуже високий рівень підготовки конкурсантів.
      Наприкінці дня шляхом комп’ютерної обробки результатів із протоколів журі було визначено призерів, які вибороли III, II i I місця.
     Учасники конкурсу представили дуже цікаві роботи. Значна частина робіт була присвячена діагностиці, лікуванню та профілактиці хвороб тварин. Наталія Іванівна відзначила виступ Барвінок Марії з теми: «Порівняння активності протигрибкових препаратів різної природи», Закордонець Олександри з теми: «Діагностика та терапія собак з піометрою» та Макєєвої Анастасії з теми «Дослідження чутливості до антибіотиків бактерій  - збудників хвороби гниття стрілки копит коней».
     Виступи цих конкурсантів та їх вміння проводити наукову дискусію показали, що в фінальному етапі були дійсно кращі із кращих учнів. В ході дискусії було зрозуміло, що дівчата бачать своє майбутнє  у професії лікаря ветеринарної медицини, оскільки вже тривалий час займаються розведенням домашніх тварин, вміють проводити нескладні терапевтичні маніпуляції, чи приймають участь у кінно-спортивних змаганнях. Радо буде бачити таких інтелектуально-розвинених, цілеспрямованих і сміливих дівчат серед студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП Украни. Сподіваємося, що отримані додаткові бали, які вони отримали за призове III місце, допоможуть їм здійснити свою мрію.
 
Бойко Н.І.,
доцент кафедри терапії і клінічної діагностики 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook