[Дарина Риженко]: нутриціологія здорового харчування і НУБіП – мій вибір
Так випускниця 2018 року Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Дарина Риженко обрала для себе мету долучитися до дружньої студентської сім'ї НУБіП та опанувати перспективну і важливу для сьогоднішнього світу спеціальність "Громадське здоров'я" (нутриціологія здорового харчування).

-
Чому обрали саме цю спеціальність?
— Світ, який нас зараз оточує – надзвичайно мінливий та непередбачуваний. Зокрема умови пандемії, що вже стали для нас нормою сьогодення, змусили мене переоцінити багато речей та дали змогу зрозуміти, що безумовним пріоритетом в житті кожної людини має бути здоров’я. Здорове ж харчування – запорука повного, щасливого та, в якомусь сенсі, якісного життя сучасної людини. Тому я з нетерпінням чекаю, коли зможу опанувати для себе цю цікаву сферу.
-
Чому вибір впав на НУБіП?
— Одного разу за переглядом ранкової програми на 1+1 я бачила, як Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій, виступає у якості експерта з питань здорового харчування. Зокрема тоді мене вразила наведена нею фраза про те, що більше половини українців сьогодні харчується неправильно і наскільки серйозні наслідки може мати такий спосіб харчування. Саме так я дізналася про існування НУБіП, а після недовгого дослідження сайту навчального закладу та спілкування із його студентами (які, до речі, вразили мене своєю цілеспрямованістю, гостинністю та захопленням своєю справою) я остаточно вирішила, що саме Національний університет біоресурсів і природокористування України – ідеальне місце для оволодіння омріяною професією.
-
Чи вважаєте ви обраний напрям перспективним?
— Звісно! Я на сто відсотків переконана, що з часом ця спеціальність набуватиме все більшої актуальності. Здорове харчування – це не просто швидкоплинний тренд, а надважлива складова способу життя і тому, на мою думку, попит на спеціалістів із грунтовними знаннями нутриціології буде тільки підвищуватися.
Розмову вела професор
кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів,
директор УЛЯБП АПК
Валентина Корнієнко