ІІІ студентська науково-практична конференція «100 років Української революції 1917–1921 рр. Міжнародно-дипломатичні аспекти»

20 квітня 2018, 10:40

 

Тривають весняні Дні науки студентів та наукової молоді на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. В рамках тижня молодого дипломата кафедрою історії та політології було проведено ІІІ студентську науково-практичну конференцію студентів-міжнародників першого курсу навчання «100 років Української революції 1917–1921 рр. Міжнародно-дипломатичні аспекти», присвячену, як і минулі дві, 120-річчю НУБіП України.

Зі словом до студентів звернувсь декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, голова оргкомітету конференції Шинкарук В.Д., який відзначив надзвичайну важливість наукового чинника у якісній підготовці фахівця з міжнародних відносин, побажавши юнацькому товариству подальших успіхів в навчанні та студентському житті.

 

Відкрив конференцію її співголова, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії і політології Білан С.О., він зокрема привітав потяг бакалаврів-міжнародників до наукової роботи у навчанні і висловив впевненість, що цей факт безумовно сприятиме якнайкращому оволодінню студентами премудрощами професії.
 
Були заслухані вітання до учасників конференції міністра закордонних справ України Огризка В.С. й Надзвичайного та Повноважного Посла, Президента Української Асоціації зовнішньої політики Хандогія В.Д. Відомі українські дипломати, державні та громадські діячі побажали конференції успішної роботи, а її учасникам подальших звитяг на шляху до опанування високого звання дипломата України.
 
 
 
 
Всього було виголошено 7 доповідей і 19 повідомлень студентами кафедри історії та політології та романо-германських мов і перекладу. Звертає на себе увагу достатньо широка палітра наукових інтересів учасників, що наочно відбилось в заявлених темах доповідей і виступів. Як повелось й вже перетворюється на певну традицію, низка виступів пролунала іноземними мовами, цього разу – німецькою та англійською, що, безумовно, додає професійного колориту науковому заходу, а його учасникам неабиякої користі й впевненості у своїх наукових та мовних силах.
 
 
Накопичений студентами певний досвід участі у подібних наукових зборах – нагадаємо, що це вже третій подібний факультетський захід, а крім цього міжнародники НУБіП України неодноразово встигли взяти участь у наукових зібраннях інших закладів вищої освіти й установ, сприяв підвищенню якості підготовлених виступів, що, в свою чергу, дозволило розв’язати в ході роботи конференції науково-методичні дискусії й обговорити виголошене. Науковості заходу сприяла також широка й активна участь професорсько-викладацького складу кафедри, а це, будемо сподіватись, підвищуватиме методичний та методологічний рівень подальшої науково-навчальної підготовки студентів-міжнародників.
 
 
Підбиваючи підсумки роботи конференції, проф. Білан С.О. ще раз наголосив на користі й перспективності проведення факультетом і кафедрою такого роду науково-практичних форумів, подякував всім присутнім за участь і побажав успішного завершення першого року навчання.
 
 
Отже, конференція відбулась. Її проведено успішно й з неабиякою користю для учасників, але весняна наукова сесія триває, а зовсім незабаром й перша річна вже заліково-екзаменаційна сесія нашої молоді. Побажаємо ж їм всім успішного завершення першого року навчання, вдалої здачі заліків та іспитів і всіляких здобутків й гараздів у їхньому студентському, громадському та й особистому житті!
 
Матеріали конференції
 
 
Олену Борлюк, Оксану Майстренко,
студенти групи МВ-17001б
Сергій Асатуров,
доцент кафедри історії і політології
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook