В НУБіП пройшов ярмарок ідей для європейських грантів

22 квітня 2018 року

     20 квітня 2018 року в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», проекту "Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням" (https://nubip.edu.ua/node/1198/10) і в межах Міжнародної науково-практичної конференції «Контроль безпечності харчових продуктів. Україна – ЄС: невирішені питання» (реалізація проекту за підтримки програми Жана Моне «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС), присвяченої 120-річчю Національного університету біоресурсів та природокористування України пройшов воркшоп «Ярмарок ідей для європейських грантів».

     Основною його метою було ознайомлення із різними підходами оцінки грантових заявок і проектів длястворення підґрунтя обізнаності і компетентності потенційних учасників європейських конкурсівгрантів та більшої ефективності консультацій при зустрічі з представниками команди BIOHORIZONз ЄС у межах Міжнародного відкритого інформаційного дня 13 червня 2018 року, який проводитиметься в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
     Вітальним словом відкрив воркшоп начальник науково-дослідної частини НУБіП України Володимир Отченашко.

     Велике зацікавлення і багато запитань викликав виступ експерта з аналітичних ресурсів та навчання Clarivate Analytics Ірини Тихонкової, яка ознайомила учасників воркшопу з проведенням самооцінки власної грантової заявки (актуальність, відповідність, шанси) за допомогою ресурсів Clarivate Analytics.

  

    У наступному виступі Лілії Калачнюк, керівника НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» і РКП «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» при НУБіП України було наведено найефективніші способи перевірки практичної здійсненності проекту та його ідеї за наведеними інформаційними матеріалами рамкової програми Горизонт 2020.

     Завершився воркшоп короткими доповідями молодих вчених НУБіП України – аспірантів зі спеціальності 091 «Біологія» Олени Кашпарової, Романа Пальонка, Тетяни Ярош і Володимира Меженного, в яких були представлені ідеї для потенційних грантових заявок.

     Матеріали доповідей стосовно оцінки грантової заявки і проекту будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські
дослідження та біоекономіка» при НУБіП України,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook