Науковці-лісівники НУБіП вдосконалюють методи відтворення високопродуктивних насаджень

22 квітня 2018 року

     У рамках науково-виробничого співробітництва між НУБіП України і Державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство» науковці кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій професори Юхновський В.Ю., Бровко Ф.М. і здобувач Урлюк Ю.С. взяли участь у створенні експериментальних лісових культур на супіщаних ґрунтах у борових умовах Хотянівського лісництва і суглинистих ґрунтах у свіжих суборах Пірнівського лісництва.

Підготовка садивного матеріалу (сіянців)

Лісокультурна площа перед залісненням

     Для підвищення приживлюваності сіянців сосни звичайної закладено експериментальні лісові культури з використанням біодобрив: природний ґрунт (підстилка) гумусового горизонту материнського насадження (1), коров’ячий перегній (2), біоорганічне добриво «Достаток» (3), перегній курячого посліду (4), таблетки біопрепарату Jeffi (5).
     У створенні лісових культур взяли участь головний лісничий Шиян А.І., інженер з відтворення лісу Середа І.Л., лісничі – Хомутовський В.І., Смолінський Т.Ф., майстри лісу і лісокультурники.

Схема експерименту

Біодобриво "Достаток"

     У перерві між садінням лісових культур відбулася зустріч з адміністрацією лісгоспу, на якій директор підприємства Головецький М.В. інформував про багатогранну виробничу діяльність лісгоспу, застосування передових лісогосподарських технологій, підвищення кваліфікації працівників, планами на майбутнє тощо. Очільник лісгоспу висловив слова вдячності колективу ННІ лісового і садово-паркового господарства за постійно надану консультативну допомогу і сумісну плідну співпрацю з кафедрою відтворення лісів та лісових меліорацій.

     У свою чергу професор Юхновський В.Ю. відзначив вагомий внесок лісівників Міжгір’я у примноженні лісових ресурсів, підвищенні продуктивності лісових насаджень, поліпшення їх екологічних, водоохоронних, ґрунтозахисних, рекреаційних і санітарно-гігієнічних функцій, а також плідній спільній роботі виробничників і науковців для збагачення Українського лісу.

Віктор Маурер

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook