Викладачі кафедри геоінформатики і аерокосмічних Землі проходять наукове стажування у Вроцлаському природничому університеті

22 квітня 2018 року

     Доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель з 1 квітня перебуває на науковому стажуванні у Вроцлавському природничому університеті (Uniwersytet Przyrodniczywe Wrocławiu). Наукове стажування стало результатом перемоги у стипендіальній програмі імені видатного польського професора Станіслава Толпи. Університетським підрозділом для проходження стажування є факультет екології та геодезії (Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji), а безпосередньо кафедра просторового менеджменту. Керівником стажування є доктор технічних наук Ольгерд Кемпа.

     В рамках програми стажування Антон Кошель відвідав Центр геодезичної і картографічної документації (ZGKiKM) у місті Вроцлав – відділ кадастрової нерухомості. В ході візиту було проведено ознайомлення з діяльністю ZGKiKM, роль кадастру в управлінні нерухомістю, вивчений склад інформації, яка збираєтьсяі вноситься в кадастр нерухомості, проводилось ознайомлення з реєстром цін і вартостей, як основного джерела даних щодо цін на нерухомість в Польщі.

     В даний час займається вивченням сучасних методик проведення грошової оцінки нерухомості в Польщі, в тому числі земельних ділянок. Вивчаються питання пов’язані із запровадженням в республіці Польщі методики масової оцінки земель, що є надзвичайно актуальним питанням і для України та є основною тематикою докторського дисертаційного дослідження Антона Кошеля.

     Вивчені сучасні підходи польських колег щодо проведення дистанційного навчання. Опановані методи буде рекомендовано до впровадження та удосконалення існуючої системи дистанційного навчання Національного університету біоресурсів і природокористування України в межах програмного забезпечення навчального порталу.
     За два тижні стажування була підготовлена і подана спільна стаття з польськими колегами на II Міжнародну науково-практичну конференцію «Оцінка-Інновації», яка відбудеться у травні 2018 року в Білорусі.

     Висловлюю щиру подяку за підтримку у організації та проведення стажування декану факультету землевпорядкування Тарасу Євсюкову, завідувачу кафедри землевпорядного проектування Андрію Мартину, завідувачу кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлані Кохан, а також польським колегам доктору Ольгерду Кемпі та доктору Лешаку Станеку.

Антон Кошель,
доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook