СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ПРИЗЕРИ ІІ ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

19 квітня 2018 року
м. Харків, Харківський державний університет харчування і торгівлі

Вже традиційно з початком весни студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК приймають участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади за спеціальністю 181 «Харчові технології». На цей захід до Харківського  державного університету  харчування і торгівлі завітали 67 учасників - бакалаврів  та 27 магістрів з 26 закладів вищої освіти України.

Від нашого університету така нагода випала Бойко Галині і Марченко Наталії, студенткам 4-го курсу напряму підготовки «Харчові технології» (спеціалізації "Технології зберігання, консервування та переробки м’яса".

Під час офіційного відкриття олімпіади учасників гостинно зустріли керівництво вишу – ректор університету, д.т.н.,Заслужений діяч науки і техніки України Олександр Черевко, перший проректор, к.е.н. проф. Ліана Янчева, проректор з наукової роботи, д.т.н., проф. Валерій Михайлов, директор навчально-наукового інституту харчових технологій та бізнесу, к.т.н., доц. Максим Серік.

Після урочистостей відбувся ряд консультацій учасників олімпіади з виконання тестових завдань та написання відкритих питань, які передбачають використання студентами знань, вмінь та навиків з дисциплін: "Харчові технології", "Теоретичні основи харчових технологій", "Контроль якості харчової продукції", "Метрологія, стандартизація,  сертифікація  і управління якістю", "Процеси і апарати харчових виробництв".

Другий день видався досить емоційно напруженим. Під час тестування потрібно було дати відповідь на 150 тестових питань, обмежених часом на обмірковування кожного близько 40 секунд. Максимально можлива кількість балів за даний етап – 25 балів.

 

Другим етапом було написання відкритих творчих завдань, а саме такий варіант:

   - Технологія олії кукурудзяної рафінованої. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Характеристика окремих технологічних стадій. Основні процеси та їх вплив на якість готової продукції (30 балів).

     - Технологія макаронних виробів. Принципова технологічна схема (15 балів).

   - Методи визначення кислотності. Галузь застосування методів, їх сутність та особливості використання для різних харчових продуктів. Особливості перебігу та вплив на якість готової продукції денатурації та деструкції білків (30 балів).

Підведення підсумків і нагородження лауреатів відбулося в останній день олімпіади. Наталія Марченко здобула перемогу у номінації «За глибокі знання харчових технологій». Почесними грамотами нагороджені і інші члени нашої делегації.  

 

Вразив Харків своєю гостинністю і доброзичливістю! Екскурсійна прогулянка по центральній частині міста, влаштована студентами ХДУХТа, була  наповнена їхнім знанням історії та відчуттям любові до міста. Нові знайомства та наукові враження сприяють становленню подальших цілей та задач на майбутнє, прагненню самовдосконалюватися! 

Велика подяка керівництву нашого факультету: декану Ларисі Баль-Прилипко і заступнику декана Наталії Слободянюк, які до останнього вірили в нашу перемогу і зробили все можливе, щоб ця олімпіада була незабутньою і результативною.

Вагомий внесок в отримання набутих знань зробили і всі викладачі наших кафедр!

Людмила Тищенко

доцент кафедри технології м‘ясних,

рибних та морепродуктів

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook