Студенти НУБіП здобули перемогу в олімпіаді з водних біоресурсів та аквакультури в індивідуальному та командному заліку!

13 квітня 2018 року

     13 квітня 2018 року урочистими зборами завершився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів і аквакультури. Як зазначив заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко, третій рік поспіль в нашому університеті будуть названі переможці цього інтелектуального змагання. А вони були вельми конкурентними: 26 учасників з 9 закладів вищої освіти демонстрували не тільки теоретичні і практичні знання, а й вирішували кейси.

 

     Голова журі Надія Вовк у своєму виступі відмітила гідну підготовку всіх конкурсантів та зазначила, що олімпіада – це можливість зав’язати нові знайомства, оцінити свої сили, отримати нові враження і, безумовно, незважаючи на результат, увійти до когорти лідерів, фахівців з водних біоресурсів та аквакультури.

 

     Привітав учасників та переможців і ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він процитував дослідження експертів, які говорять про дефіцит риби і рибних продуктів в раціоні українців: ми споживаємо лише 30-40% від потреби. І цей факт додатково підтверджує перспективність обраної учасниками олімпіади професії. Сьогодні створюються і відкриваються інноваційні господарства, а вони не можуть ефективно працювати без висококваліфікованого фахівця і наукового супроводу. Такі змагання, на думку очільника вишу, закаляють характер, волю, закріплюють знання, допомагають становленню особистості. Станіслав Ніколаєнко побажав учасникам подальших успіхів, закликав не полишати дослідництво, самовдосконалюватися та запросив продовжувати навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

 

     Отож, до нагород!

 

     У індивідуальному заліку перше місце посів студент Національного університету біоресурсів і природокористування України Левадній Владислав, друге місце – студент Білоцерківського національного аграрного університету Максим Ткач, а третє – студент Національного університету водного господарства та природокористування Дмитро Кашицький. У командному заліку першою стала команда НУБіП України, другою – команда Білоцерківського національного аграрного університету, третьою – команда Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне). У номінації «За краще вирішення теоретичних і практичних завдань із дисципліни «Розведення і селекція риб» трійка переможців виглядає так: перше місце посів представник нашого університету Владислав Левадній, друге місце – Сергій Іздебський з Білоцерківського національного аграрного університету, третє – студентка Анастасія Коваленко з Херсонського державного аграрного університету. Кращими з дисципліни «Гідробіологія» стали Ольга Дебела (НУБіП), Іван Шналь (Національний університет водного господарства та природокористування) і Микола Сари (Одеський державний екологічний університет). Вони посіли відповідно перше, друге і третє місця. Грамоти вручено і тим, хто виявився найкмітливішим з іхтіології. Перше місце виборов студент Білоцерківського національного аграрного університету Максим Ткач, друге – студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України Маргарита Горкава. Замкнув трійку лідерів представник Національний університет водного господарства та природокористування Дмитро Кашицький.

 

     До зустрічі наступного року, адже і в 2019 році ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів та аквакультури прийматиме Національний університет біоресурсів і природокористування України!  

Денис Рудень


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook